"TO JE I ZASLUŽIO" Dragan oženio Albanku, a o potezu MEŠTANA IZ SELA svi pričaju danima - Evo kako su dočekali NOVOPEČENE MLADENCE! (VIDEO)

Autor:

Vesti

07.02.2024

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Mesne zajednice Vrbovac obećava da će svaku narednu svadbu u selu dočekati na isti način, bez obzira odakle mlada dolazi.

"TO JE I ZASLUŽIO" Dragan oženio Albanku, a o potezu MEŠTANA IZ SELA svi pričaju danima - Evo kako su dočekali NOVOPEČENE MLADENCE! (VIDEO)

Foto: youtube/printscreen/Gorica Segovic

Dragan Nikolić (48) iz sela Vrbovac u blizini Blaca pronašao je ljubav svog života u udaljenoj Albaniji. Nakon što je sa svojom dragom Hanijom (44) stigao kući, dočekalo ih je veliko iznenađenje - svadbeno veselje koje su organizovali žitelji tog sela.


- Dragan je zaslužio da ga tako obradujemo! On u selu nema nikog svog. Roditelji su mu rano umrli, a posle je realativno mlad preminuo i njegov rođeni brat. Momak je pošten i vredan. Radi od jutra do mraka da bi sebi obezbedio egzistenciju. Ne čeka da mu mu padne ništa sa neba. Ima traktor, radi zemlju, sadi baštu, bere pečurke, ma sve radi da bi imao za život- kaže Latinka.

Doček mladenaca

Mladenci su na slavlju u prostoriji seoske škole dočekani uz gromoglasan aplauz i srdačan doček. Predsednica Mesne zajednice Vrbovac, Latinka Pavlović, ističe da su meštani bili oduševljeni Draganovom srećom i da su mu želeli da mu prirede nezaboravno veselje.

Vrbovac je malo selo sa svega 60 domaćinstava i 120 stanovnika, ali su se svi uključili u organizaciju svadbe. Pedesetak meštana prisustvovalo je slavlju, pružajući podršku mladencima. Meštani su se udružili kako bi sakupili novac i poklone za mladence, a žene iz sela su pripremile ukusne đakonije za sve prisutne.

Pavlović ističe da su meštani obnovili prostoriju pod krovom seoske škole kako bi imali adekvatan prostor za okupljanja i proslave. Takođe, ističe da su se borili da poboljšaju uslove života u selu, te su izdejstvovali ponovno otvaranje četvororazredne škole koja nije radila 21 godinu, a sada ima dva đaka.

Planovi za budućnost

Predsednica Mesne zajednice Vrbovac obećava da će svaku narednu svadbu u selu dočekati na isti način, bez obzira odakle mlada dolazi. Takođe, planiraju proslavu 60 godina braka najstarijeg bračnog para u selu, kao i nastavak borbe za očuvanje sela i zadržavanje mladih ljudi.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading