DEDU ČUVAJU DA SE NE UBIJE?! Ne može da živi sa krivicom da mu je unuče ispalo iz nosiljke - u mladosti već izgubio DVOJE DECE!

Autor:

Hronika

07.02.2024

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deka je pod jakim sedativima, kako ne može da se pomiri sa krivicom gubitka svog rođenog unučeta.

DEDU ČUVAJU DA SE NE UBIJE?! Ne može da živi sa krivicom da mu je unuče ispalo iz nosiljke - u mladosti već izgubio DVOJE DECE!

Foto: pixabay.com, shutterstock

Velika tragedija je zavila Paraćin u crninu, kada je danas beba od četiri meseca izgubila borbu za svoj život. Dete je imalo svega četiri meseca, a kobne povrede beba je zadobila kada je svom dedi ispala iz nosiljke sa prvog sprata zgrade u podrum.

Dete je urgentno prebačeno u Tiršovu, gde je podleglo povredama zadobijenim pri padu. Porodica Đuričić je nautešna, a deka je najteže podneo vest. Trenutno je pod jakim sedativima kako ne može da se pomiri sa krivicom gubitka svog rođenog unučeta. 

- Teško je i roditeljima i dedi, ne mogu da se priberu. Sve zgrade tog tipa, inače, imaju takva stepeništa, sa prostorom između njih, pa se može propasti u podrum. Stvarno nebezbedno, posebno za decu koja su po prirodi nestašna, radoznala i svašta rade. Ti podrumi su plitki, više su sutereni i stanari tu drže različite stvari. Ali eto, nikome nikada ni na kraj pameti nije bilo da može da se desi ovako nešto - kaže, vidno potresen, jedan komšija.

Foto: shutterstock

Beba

Budnim okom prate dedu koji je pod lekovima, upada u tešku depresiju. Kako sumnjaju nije nemoguće da planira i da digne ruku na sebe.Tragedija je ostavila dubok trag na njega, obzirom da je u mladosti već izgubio sina i ćerku u vatrenoj stihiji koja im je sravnila porodični dom. 

"Deda izgubio dvoje dece u požaru!" 

U vatrenoj stihiji koja je 5. marta 2010. zahvatila dečiju sobu u kući porodice Đuričić, u paraćinskom selu Glavica, izgoreli su trogodišnji blizanci. Njihov stariji brat - otac preminule bebe, bio je u drugom delu kuće i pukom srećom ostao je tada nepovređen.

- Kao da zla kob prati tu porodicu. Dedi i njegovoj supruzi, koja je medicinska sestra, 2010. godine desila se strašna tragedija. Dvoje dece, sin i ćerka blizanci, izgoreli su u požaru u iznajmljenoj kući u kojoj su tada živeli, u selu Glavica! Svi mediji su o tome tada pisali. Stradala deca imala su tri godine. U kući je u tom trenutku bio i njihov stariji, jedanaestogodišnji sin. On je otac sada povređene bebe. Soba u kojoj su bili blizanci potpuno je izgorela, a dečak je bio u drugom delu kuće i nije mu se, srećom, ništa dogodilo - priča jedan od prvih komšija za beogradske medije. 

Foto: shutterstock

Beba

Podsetimo, ova nesreća se desila pre tri dana, oko 22 časa. Deda je iz vozila uzeo nosiljku, u kojoj se nalazilo detence, i krenuo da je unosi u zgradu do stana. Kada je došao do prvog sprata, pošto je primetio da bebi stoji ćebe preko lica, nosiljku je stavio na gelender stepeništa ne bi li joj ćebe pomerio. Beba pala sa prvog sprata zgrade u podrum.

Bebu su odmah uzeli roditelji, koji su išli iza dede, i odveli je u paraćinsku Hitnu pomoć na Odeljenje pedijatrije. Zbog težine povreda, beba je transportovana u KC Srbije u Beogradu.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading