PLAVA ČETA "SAMLELA" FINCE! Srbija sve BLIŽA Olimpijskim igrama u Parizu! Na redu MEČEVI odluke!

Autor:

Sport

04.10.2023

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Finsku rezultatom 3:0 (25:21, 25:22, 25:22) u 4. kolu kvalifikacija za OI naredne godine.

PLAVA ČETA "SAMLELA" FINCE! Srbija sve BLIŽA Olimpijskim igrama u Parizu! Na redu MEČEVI odluke!

Foto: FIVB

Posle Tunisa (3:0) i Egipta (3:1), izabranici Igora Kolakovića su upisali trijumf i nad selekcijom Finske, pokazavši da je šokantan poraz od Turske na startu (1:3), bio samo slab dan.

Ostali su "orlovi" u trci za jedno od dva mesta koja vode u prestonicu Francuske, a u meču protiv Finaca nijednog trenutka nisu dozvolili da pobeda bude ugrožena.

Ubedljivim vođstvom već u uvodnom delu meča (6:2), srpski odbojkaši su krenuli silovito i prvi period rešili u svoju korist s 25:21. Istina, prišla je Finska samo na jedan razlike (17:16), ali je "plava četa" odbila taj napad i uspela da serijom vezanih poena dođe do prednosti u setovima.

Foto: FIVB

 

Daleko neizvesnije bilo je u drugom setu, koji je ponovo pripao našoj selekciji. Neizvesnost je dugo vladala, do rezultata 16:15, da bi "orlovi" serijom 4:1 pobegli na 20:16. Uzvratila je Finska na isti način i stigla do smanjenja rezultata mini serijom (21:20), ali je sa nova dva poentiranja Srbija otišla na nedostižnih 23:20, posle čega je rutinski privela posao kraju i duplirala prednost - 2:0.

Iako je Finska vodila u trećem setu (9:11), na krilima Aleksandra Atanasijevića je Srbija serijom 3:0 stigla do preokreta i vođstva, a onda u neizvesnom finišu pokazala više znanja i kvaliteta, pa je trijumfom od 25:21, stigla do maksimalnih 3:0 i treće pobede u pohodu na Olimpijske igre.

Naredni meč Kolakovićevi izabranici igraju 6. oktobra, od 12 časova i 25 minuta, protivnik je Japan. Dan kasnije rival je SAD (9.00), pa potom Slovenija u istom terminu.

Biće to tri najteža ispita za Srbiju, pošto će protiv Amerikanaca i Slovenaca odlučivati direktno o jednom od prva dva mesta, koja vode u Pariz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading