"ORLOVI" PALI, PA POLETELI VISOKO: Olimpijske igre za korak bliže

Autor:

Sport

03.10.2023

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici Igora Kolakovića izgubili set, pa se trgli i ubedljivo slavili.

"ORLOVI" PALI, PA POLETELI VISOKO: Olimpijske igre za korak bliže

Foto: Starsport

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije nastavila je put ka Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Izabranici Igora Kolakovića savladali su jutros Egipat sa 3:1, po setovima 18:25, 25:19, 25:14 i 25:16.

Međutim, početak meča nije obećavao. Egipćani su rano stekli prednost i održavali je sve do kraja prvog seta koji su na kraju čak i ubedljivo dobili. U drugom setu viđena je drama do sredine, a onda su "orlovi" dodali gas i izjednačili na 1:1. Posle toga pitanje pobednika se nije dovodilo u pitanje jer su borbeni duh Egipćana bio slomljen, pa se krenulo ka, na kraju, ubedljivoj pobedi.

Našim momcima na turniru predstoje još četiri meča. Koliko sutra, takođe od 6.00 odmeriće snage sa Finskom, dok će u petak igrati protiv Japana (12.25). Za kraj ostaju i dva najteža duela, protiv SAD u subotu (9.00) i Slovenije u ponedeljak u isto vreme.

Podsetimo, Srbija je u prva dva kola turnira u Tokiju upisala pobedu i poraz i trenutno je druga na tabeli B grupe sa šest bodova, koliko imaju i trećeplasirani Amerikanci sa utakmicom manje, dok su na čelu neprikosnoveni Slovenci sa svih devet bodova iz tri meča. Plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine izboriće dve najbolje reprezentacije iz grupe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading