BRZO OTREŽNJENJE! Srbija PREGAZILA Tunis i napravila prvi KORAK ka Parizu!

Autor:

Sport

01.10.2023

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Tunis u 2. kolu kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu rezultatom 3:0 (po setovima 25:21, 25:16, 25:21).

BRZO OTREŽNJENJE! Srbija PREGAZILA Tunis i napravila prvi KORAK ka Parizu!

Foto: Starsport

Na taj način su izabranici Igora Kolakovića došli do prve pobede u B grupi, kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu.

Posle šokantnog poraza na startu kvalifikacija od Turske rezultatom 1:3, usledio je ekspresan oporavak i sigurna pobeda nad afričkom selekcijom. 

Iako su "orlovi" u prvom setu imali ubedljivo vođstvo (21:15), dozvolili su Tunisu da im serijom 1:5 priđe na samo 22:20, međutim, usledila su dva vezana poena kojima je Srbija pobegla na 24:20 i uvodni deo igre rešila u svoju korist.. 

Furiozno je Kolakovićeva četa otvorila drugi set s 5:1, nešto kasnije je otišla na ogromnih +8 (19:11), pa Tunišani nisu imali prilike da se vrate kao u prethodnom periodu, te je ovaj rešen daleko ubedljivije u našu korist.

Foto: Starsport

 

Što se tiče trećeg seta, igralo se neizvesno do rezultata 15:15, kada je srpska selekcija mini serijom od 3:0 otišla na 18:15 i ovaj deo igre dobila istim rezultatom kao i prvi - 25:21. 

Najefikasniji u sastavu Srbije bio je Dražen Luburić sa 18 poena, od toga čak 16 iz napada, a dva direktno iz servisa. Pavle Perić je upisao tri poena manje a Marko Ivović 12. Nemanja Mašulović se zaustavio na osam poena, dok je Aleksandar Nedeljković imao jedan manje.

Inače, sa Srbijom se u grupi B takmiči još sedam reprezentacija. Po dve prvoplasirane idu na Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

Posle ovog meča, Srbija 3. oktobra igra od 6 časova protiv Egipta, kasnije u isto vreme rival je Finska. Uslediće zatim dan pauze, dok je 6. oktobra protivinik Japan od 12.25. Dalje, 7. oktobra igramo protiv SAD u 9 sati, pa na kraju 8. oktobra u istom terminu sastajemo se protiv Slovenije.

Tabela:  Slovenija 2-0, Turska 1-1, Srbija 1-1, SAD 1-0, Japan 1-0, Finska 0-1, Egipat 0-1, Tunis 0-2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading