LEGENDA SRPSKE ODBOJKE VERUJE U "ORLOVE"! Nadam se da ćemo se SRESTI na OVOM takmičenju!

Autor:

Sport

13.09.2023

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odobjkaška reprezentacija Srbije završila je učešće na Evropskom prvenstvu.

LEGENDA SRPSKE ODBOJKE VERUJE U "ORLOVE"! Nadam se da ćemo se SRESTI na OVOM takmičenju!

Foto: www.profimedia.rs

Plava četa je u četvrtfinalu morala da čestita Poljacima, koju sa selektorske klupe predvodi legendarni reprezetativac naše države Nikola Grbić.

- Desilo se ono što sam pretpostavio. Znao sam da će biti veoma teška utakmica. Šteta za prvi set, imali smo neke šanse, napravili smo bespotrebne greške. Ušli smo u meč stegnuti, što je sasvim negde i logično. Ali sreća pa smo počeli da se vraćamo na naš nivo. Pre svega smo uspeli da limitiramo broj grešaka. Bilo je napeto, teško, sreća da smo u četvrtom setu uspeli da se odvojimo i ne ulazimo u triler završnicu. Srbija igra ove utakmice jako dobro. Pogotovo ako nije u ulozi favorita. Očekivao sam takvu utakmicu. Sreća pa se završila dobro za nas - sumirao je utiske mlađi od čuvene braće Grbić i glavnogomandujući s klupe šampiona Lige nacija.

Čini se da je preloman detalj bio onaj iz finiša trećeg seta, koji su Poljaci dobili posle maratonske borbe - 36:34.

- Pa ja sam u jednom momentu, posle 30. poena, rekao mojim asistentima – Da li moguće da udaraju servis iz sve snage i da ne greše u poslednja dva kruga. Stvarno su pokazali fantastičan kvalitet. Mislim da je bilo uzbudljivo gledaocima, meni apsolutno nije. Ali nadam se da će nam jedna ovakva utakmica pomoći za narednu da budemo kompaktniji, sigurniji, mirniji - stvorili smo neka antitela na ovom meču.

Foto: Starsport

reprezentativci Srbije

Srbija je ostala bez borbe za medalju, ali su iz duela protiv viceprvaka sveta naučili važnu lekciju.

- Kroz ovakva iskustva oni napreduju najviše. Pobediti nekoga 3:0, pa iako se ne očekuje, čini manje. Kad igraš protiv jake ekipe, oni ti stave prst tamo gde nisi dobar. Iz tog poraza naučiš na čemu treba da radiš. To iskustvo može više da ti pomogne, nego neka pobeda. Naravno, ne treba samo gubiti stalno i kao skupljati iskustvo... Tvrdim kad igraš protiv jedne od najboljih ekipa na svetu, i budeš egal do poslednjeg momenta - znači mnogo.

Izabranike Igora Kolakovića vrlo brzo čeka kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre...

- Ja bih stvarno voleo da se nađemo u Parizu - istakao je Nikola Grbić.

Reprezentacija Poljske se u četvrtak sastaje u Rimu protiv Slovenije, dok će u drugom polufinalnom paru Evropskog prvenstva snage odmeriti Italija i Francuska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading