POKRET MARINE MALJKOVIĆ! Besplatan sport za devojčice u Beogradu

Autor:

Sport

20.08.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektorka Srbije omogućila devojčicama da se oprobaju u raznim sportovima

POKRET MARINE MALJKOVIĆ! Besplatan sport za devojčice u Beogradu

Foto: Promo

Godinama unazad slavimo uspehe Ivane Vulete, srpskih odbojkašica i košarkašica, samim tim je i ženski sport sve popularniji. Zbog toga je selektor Srbije Marina Maljković pokrenula Institut za ženski sport, koji omogućava devojčicama da se bave fizičkom aktivnošću i to besplatno. 

U ponudi je 14 sportova na 20 lokacija, uz angažovanost 30 trenera. Institut na ovaj način želi da pruži priliku svakoj devojcici da se oproba u nekom od  sportova, a to su košarka, boks, atletika, ritmička gimnastika i mnogi drugi..


Tu se prvenstveno misli na decu školskog uzrasta. Trenutno je kroz ovu akciju prošlo više od 1.000 devojčica. Svi časovi su kompletno besplatni, a deci van osnovne opreme ništa nije potrebno.
Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Jelena Pavićević

 


Koordinatorka Instituta za ženski sport Jelena Pavićević istakla je da se nada da će naredne godine biti mnogo više devojčica na treninzima.

- Ovaj Institut pokrenula je Marina Maljković. Naravno, prvo se odnosilo na školu košarke koja je bila besplatna za devojčice, a zatim smo napravili i korak dalje. Marina je želela svojim imenom da privuče što više devojčica i da im omogući da se oprobaju u ovom sportu, a da to ne bude  velika obaveza za roditelje. Onda se to proširilo i na ostale sportove. Tako da je zasad prošlo čak 1.000 devojčica - rekla je Jelena za Republika.rs

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Bivša reprezentativka Dajana Butulija

 


Takođe, za Institut je zadužena i Dajana Butulija, bivša reprezentativka Srbije. 

- Želimo da naparavimo dobru priču, gde će deca da se bave sportom. Bolje je da svoje vreme provode na terenu, nego na telefonu. Nije bitno da li će iz ovih školica izaći neka buduća šampionka, već je bitno da decu usmerimo na pravi put i da vode zdrav život - rekla je Butulija. 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading