ONA NIJE UMORNA: Dajana trudna odvela Srbiju u polufinale EP!

Autor:

Sport

04.08.2023

23:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapa dole za ovu gospođetinu.

ONA NIJE UMORNA: Dajana trudna odvela Srbiju u polufinale EP!

Foto: Starsport

Dajana Butulija

Mlada ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Litvaniji, pošto je u četvrtfinalu savladala Tursku.

Međutim, ono što široj javnosti nije poznato je to da je selektorka Srbije Dajana Butulija u drugom stanju i da trudna vodi svoje izabranice ka medalji.

Bivša seniorska reprezentativka Srbije je na taj način pokazala koliko joj je stalo do svoje zemlje, kakav je patriota i da ne postoji prepreka koja bi je odvojila od nacionalnog tima.

Butulija nije kormilo mlade reprezentacije predala nekom drugom kada je saznala da je trudna i da će joj biti jako teško da na šampionatu vodi mečeve sa klupe. Ona nije našla izgovor da se izvuče i da ne bude sa nacionalnim timom ovog leta, već je pronašla način kako da bude tu!

Na kraju krajeva, ona nije umorna za svoju zemlju i svoj narod...

Podsetimo, 37-godišnja Dajana je u igračkoj karijeri sa reprezentacijom Srbije osvojila četiri medalje. Bila je član zlatne generacije naše ženske košarke, koja je u periodu od 2015. do 2021. godine uzela dva evropska zlata (2015. i 2021. godine) i jednu bronzu (2019), kao i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju (2016).

Što se samog prvenstva tiče, Srbija će se za mesto u velikom finalu boriti sa selekcijom Letonije, koja je pobedila ekipu Portugala. Drugi polufinalni par činiće reprezentacije Francuske i Španije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading