LEGENDARNE REKLAME S POČETKA 21. VEKA: Koja je najbolja? Brazilski mađioničari, Kolina, Miha, Bekam ili neko peti? (VIDEO, ANKETA)

Autor:

Sport

04.08.2023

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekspresan povratak u prošlost.

LEGENDARNE REKLAME S POČETKA 21. VEKA: Koja je najbolja? Brazilski mađioničari, Kolina, Miha, Bekam ili neko peti? (VIDEO, ANKETA)

Foto: YouTube printscreen/baxinho/semiofilm/Btalks Basketball/KN7snick/ Carlos Martin Barraza

Legendarne reklame

Nikakva tajna nije da su sportisti širom planete idoli mnoge dece, ali i odraslih, a toga su svesne i svetske kompanije koje ih godinama unazad iz tih razloga angažuju kao svoja zaštitna lica.

Iako se to događa i u današnje vreme, nekako je opšti utisak da su reklame, u kojima su glavne uloge imali sportisti, mnogo bolje bile početkom 21. veka.

Jedna od možda i najvoljenijih reklami bila je Najkova, u kojoj su glavne zvezde bili reprezentativci Brazila i Portugala.

Isti proizvođač sportske opreme je fenomenalnu "Žoga bonito" reklamu imao i samo sa "kariokama", koji su trikove sa loptom pokazivali u svlačionici.

Brazilci su ludovali i na aerodromu.

Najk je ljubitelje fudbala držao prikovane pokraj televizora i sa reklamom u kojoj su neke od najvećih zvezda svetskog fudbala krale loptu od zlih robota.

Još jedna kompanija sa fantastičnim fudbalskim reklamama je Pepsi. Zaštitno lice ovog osvežavajućeg pića bio je Dejvid Bekam, koji je u reklami prilikom izlaska sa terena nasamaren od strane mladog navijača Juventusa.

Isti proizvođač soka je imao i legendarnu reklamu u kojoj su glavne uloge imali ponovo Bekam, kao i Iker Kasiljas, ali i još neke tadašnje zvezde Mančester junajteda i madridskog Reala.

Kad smo već kod proizvođača sokova, proslavljeni naš kopšarkaš Predrag Stojaković je snimio sjajnu reklamu za Sprajt.

Pokojni Siniša Mihajlović snimio je reklamu za Pils pivo, koja je bila omiljena među našim narodom.

Najbolji fudbalski sudija svih vremena Pjerluiđi Kolina je zajedno sa glumcem Lazarom Ristovskim reklamirao MB pivo.

Sjajnu reklamu imao je i JAT, ali ona nije bila u potpunosti sportska, jer su u njoj bile i druge poznate ličnosti sa našeg podneblja.

Na kraju, u anketi koja sledi možete glasati za najbolju od svih ovih reklama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Bradilic

04.08.2023 20:10

Sjajan tekst, svaka cast novinaru koji je ovo pisao i podsetio nas na sve zanimljive reklame.