PARTIZAN NE ZNA ZA PORAZ: Evo kako su crno-beli prolazili u prethodnim okršajima sa klubovima iz Azerbejdžana (VIDEO)

Autor:

Sport

04.08.2023

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Parni valjak" zna kako da izađe na kraj sa ekipama iz ove azijske države.

PARTIZAN NE ZNA ZA PORAZ: Evo kako su crno-beli prolazili u prethodnim okršajima sa klubovima iz Azerbejdžana (VIDEO)

Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija ukrstiti koplje sa azerbejdžanskim Sabahom, što će biti prvi međusobni dueli pomenutih ekipa.

Međutim, crno-belima to neće biti premijerni susret sa ekipama koje dolaze iz Azerbejdžana, pošto su u istoriji odigrali već šest utakmica sa ekipama iz ove azijske zemlje, koja se samo fudbalski nalazi u Evropi.

Po prvi put je "parni valjak" na suprotnoj strani rivala iz Azerbejdžana imao u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona na leto 2008. godine. Tada se klub iz Humske sastao sa Interom iz Bakua.

Prvi meč igran je u Azerbejdžanu i završen je rezultatom 1:1, dok je Partizan u revanšu slavio sa 2:0 i na taj način se plasirao u narednu rundu.

Novi rival crno-belima iz Azerbejdžana bio je Nefči, koji je igrao protiv beogradskog kluba u grupnoj fazi Lige Evrope u sezoni 2012/13. Tada su obe utakmice završene nerešenim rezultatom, pošto u Beogradu nije bilo golova, dok je u Azerbejdžanu meč okončan sa 1:1.

Dve godine kasnije, žreb je ponovo spojio Partizan sa Nefčijem, ali ovog puta u plej-ofu za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope.

Crno-beli su tada kod kuće slavili rezultatom 3:2, dok su pobedu ostvarili i u revanšu na strani, gde su savladali protivnika sa 2:1.

Dakle, dosadašnji bilans "parnog valjka" protiv azerbejdžanskih ekipa je tri pobede i tri remija, bez poraza, pa je to razlog za optimizam kod svih navijača crno-belih uoči dvomeča sa Sabahom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading