SRBIJA JE ZEMLJA KOŠARKE: Naše devojke RAZMONTIRALE Tursku za polufinale Evropskog prvenstva!

Autor:

Sport

04.08.2023

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubedljiva pobeda u četvrtfinalu.

SRBIJA JE ZEMLJA KOŠARKE: Naše devojke RAZMONTIRALE Tursku za polufinale Evropskog prvenstva!

Foto: KSS

Srbija - Turska

Mlada ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Litvaniji, pošto je u četvrtfinalu savladala Tursku rezultatom 70:46 (23:13, 12:15, 16:11, 19:7).

Protivnik u polufinalu biće bolji iz duela Letonije i Portugalije. Polufinale se igra u subotu od 19.30 časova.

Turska je nešto bolje otvorila meč, već u petom minutu povela 12:4. Međutim, naš tim je do kraja ovog dela igre sjajnom odbranom rivalkama dozvolio još samo jedan poen. Izabranice selektorke Dajane Butulije su i u napadu postajale sve sigurnije i serijom 19:1 kraj prve četvrtine dočekale sa deset poena prednosti – 23:13.

Turska je po povratku sa prvog malog odmora uzvratila, prepolovila našu prednost – 25:20. Taj nalet rivalki odbila je Jovana Spasovski i držali smo se na distanci, ali pretnja je i dalje bila tu. Turska je prišla i na 29:25, pa i na 31:27. Četiri poena Nevene Rosić učinila su da na veliki odmor odemo sa solidnih sedam poena viška – 35:28.

Posle četiri minuta igre u nastavku, Srbija je pobegla na plus 12 – 44:32, koliko je bilo posle poena Milice Matić, a posle odlične reakcije u odbrani Jovane Spasovski. U ovom delu igre, išli smo i na 14 razlike, da bismo na plus 15 otišli već u prvom napadu poslednjeg perioda, posle trojke Jovane Spasovski – 54:39.

Posle toga više gotovo i da nije bilo dileme koja će ekipa nastaviti u borbe za medalje. Naš tim je odličnom odbranom čuvao prednost, na kraju slavio pobedu.

Najefikasnija u našem timu bila je Nevena Rosić sa 23 poena, Katarina Knežević je dodala 10, uz 8 skokova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading