OD CEPANJA ZASTAVE DO TROJKE IZ AUTA: Svi sportski gresi Nikole Mirotića! (VIDEO)

Autor:

Sport

04.08.2023

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karijera bogata zanimljivim detaljima.

OD CEPANJA ZASTAVE DO TROJKE IZ AUTA: Svi sportski gresi Nikole Mirotića! (VIDEO)

Foto: Starsport

Nikola Mirotić i Aleks Abrines

Nikola Mirotić bio je tema broj jedan ovoga leta u košarkaškom svetu. Iskusni krilni centar je tražio novi klub, praktično pola Evrope interesovalo se za njegove usluge, a čekalo se samo da sporazumno raskine saradnju sa Barselonom.

Pregovorao je nekadašnji reprezentativac Španije sa Crvenom zvezdom Meridianbet. Nakon toga, Olimpijakos se nametnuo kao glavni kandidat za njegov potpis. Ubrzo je situacija postala još zanimljivija kada se u priču uključio i Panatinaikos, dodatno komplikujući već složen scenario. Potom se neočekivano pojavio Partizan, sa kojim je Mirotić, prema glasinama, navodno dogovorio uslove. Međutim, uzburkane emocije u regionu dodatno su uticale na Nikolinu odluku. Navodno suočen sa pretnjama, Mirotić je odlučio da se povuče iz posla sa crno-belima, izazvavši dalje komplikacije u njegovom transferu.

Na kraju, momak iz Crne Gore kao narednu destinaciju izabrao je Armani iz Milana.

 

 

Nije ovo bio prvu put da se Mirotić našao u centru košarkaših zbivanja. Naime, nakon poraza Španije od Italije na Evropskom prvenstvu 2015. u Berlinu, atmosfera među reprezentativcima bila je naelektrisana, a Nikola je postao je nehotice protagonista neugodne scene koja će izazvati mnogo reakcija. 

Navijači su mahali srpskom zastavom iznad Mirotića, a on je, možda pod pritiskom trenutne napetosti, zgrabio zastavu i nesrećno je pocepao. Taj trenutak postao je epicentar kritika i kontroverzi. Nakon incidenta, on se javno izrazio izvinjenje putem društvenih mreža, ističući da nije imao nameru da uvredi simbol Srbije.

Krajem 2022. godine ponovo je krilni centar bio u centru pažnje. U meču 16. kola Evrolige, desio se neverovatan trenutak koji će dugo ostati urezan u pamćenju ljubitelja košarke. Nikola Mirotić, tada igrač Barselone, pogodio je trojku protiv Crvene zvezde Meridian bet u poslednjim trenicima meča i tako izborio produžetak za katalonskog giganta.

 

 

U dodatnih pet minuta Barselona je uspela da dođe do vođstva i pobede rezultatom 99:94, ali priča je dobila neočekivan zaplet nakon završetka utakmice. Naime, utvrđeno je da je u trenutku kad je primio loptu za odlučujući šut, Mirotić bio izvan granica terena.

Uprkos svemu, Nikola Mirotić je veliki humanitarac i vernik. Bezbroj puta je pomagao našem narodu na Kosovu i Metohiji kroz brojne donacije kako preko određenih ogranizacija tako i preko crkve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading