NIŠTA OD FINALA: Andrej Barna zauzeo poslednje mesto!

Autor:

Sport

26.07.2023

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije se naš plivač proslavio u polufinalnoj trci.

NIŠTA OD FINALA: Andrej Barna zauzeo poslednje mesto!

Foto: www.profimedia.rs

Srpski plivač Andrej Barna nije izborio plasman u veliko finale discipline 100 metara slobodno, pošto je zauzeo poslednje mesto u svojoj polufinalnoj grupi na Svetskom prvenstvu u Fukuoki.

Barna je otplivao ovu distancu za 48:43, što mu je bilo dovoljno za osmo mesto, gotovo jedan sekund iza Kajla Čalmersa, koji je pobedio u drugoj polufinalnoj grupi.

Dobro je Andrej krenuo, bio je treći na okretu, ali je u finišu popustio, pa ga nećemo videti u finalu "kraljevske" discipline.

Foto: OKS

Andrej Barna, srpski plivač

Gledajući oba polufinala, Barna je osvojio 15. mesto, od 16 učesnika, a plivao je čak 23 stotinke sporije nego jutros u kvalifikacijama.

Podsetimo, plasmanom u polufinale, u vremenu 48:20, Andrej Barna je uspeo da obezbedi mesto na Olimpijskim igrama, koje će se naredne godine održati u Parizu.

Pre njega, to su uspeli da urade Ivana Španović i Milica Gardašević, koje su normu ispunile u skoku udalj, Vahid Abasov i Natalija Šandrina, koji su isti rezultat ostvarili u boksu, odnosno Zorana Arunović i Damir Mikec, koji će našu zemlju predstavljati u streljaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading