DANAC IZDOMINIRAO: Vingegor osvojio Tur de Frans!

Autor:

Sport

23.07.2023

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naslov ponovo ide u skandinavsku državu.

DANAC IZDOMINIRAO: Vingegor osvojio Tur de Frans!

Foto: Tanjug/AP

Jonas Vingegor i Tadej Pogačar

Danac Jonas Vingegor osvojio je Tur d'Frans drugu godinu zaredom, nakon što je u Parizu i svečano spuštena zavesa na ovogodišnje izdanje najrepstižnije trke na svetu.

Sa ogromnim vođstvom u odnosu na glavnog rivala Slovenca Tadeja Pogačara, pobednika Tura 2020. i 2021. godine, Vingegor je trebalo samo da završi poslednju etapu, što je i učinio, pa je Danac bez problema odbranio titulu iz prošle sezone.

To je učinio u dominantnom stilu, toliko da je tokom etape pio šampanjac i pozirao fotografima.

Danski biciklista je, na kraju, posle 3.400 kilometara voženih od Bilbaa do Pariza, slavio sa sedam minuta i 29 sekundi prednosti ispred Pogačara, dok je treći bio Britanac Adam Jejts, koji je imao skoro 11 minuta zaostatka u odnosu na pobednika.

Inače, poslednju etapu osvojio je Belgijanac Žordi Meus. On je u uzbudljivom finišu pobedio sunarodnika Jaspera Flipsena, dok je treći kroz cilj prošao Holanđanin Dilan Grenvegen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading