SRBIJO, RADUJ SE! Milica Gardašević napravila ISTORIJSKI rezultat!

Autor:

Sport

23.07.2023

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna vest za srpsku atletiku.

SRBIJO, RADUJ SE! Milica Gardašević napravila ISTORIJSKI rezultat!

Foto: SAS

Milica Gardašević

Srpska atletičarka Milica Gardašević je pobedom na Balkanijadi u Kraljevu u disciplini skok u dalj (6,91 metar), izborila je vizu za Olimpijske igre u Parizu.

Ona je na taj način postala šesti član našeg tima koji je obezbedio mesto na najvećoj svetskoj smotri, a takođe, ostvarila je istorijski rezultat, pošto će se ona sama po prvi put naći na Olimpijskim igrama.

Takođe, Milica je postala naša druga predstavnica u disciplini skok u dalj. Pre nje, isti uspeh je ostvarila i Ivana Vuleta. Devojka iz Zrenjanina je na mitingu Dijamantske lige u Monaku skočila 6.86m, čime je osvojila treće mesto na ovom takmičenju, ali, što je još bitnije, sebi obezbedila vizu za Pariz, gde će pokušati da drugi put u karijeri osvoji medalju, pošto se 2016. okitila srebrom u Rio de Žaneiru.

Foto: Tanjug/AP

Srpska atletičarka Ivana Vuleta

Prethodno, vizu za Pariz su još obezbedili i strelci Damir Mikec i Zorana Arunović, odnosno bokseri Natalija Šadrina i Vahid Abasov.

Olimpijske igre u Parizu su na programu od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading