ISTORIJSKI USPEH: Nikola Grbić doneo Poljskoj prvi trofej u Ligi nacija!

Autor:

Sport

23.07.2023

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski selektor napravio veliki rezultat.

ISTORIJSKI USPEH: Nikola Grbić doneo Poljskoj prvi trofej u Ligi nacija!

Foto: Starsport

Nikola Grbić

Odbojkaši Poljske, predvođeni selektorom Nikolom Grbićem, prvi put u istoriji osvojili su Ligu nacija, pošto su večeras u finalu završnog turnira u Gdanjsku savladali SAD 3:1 (25:23, 24:26, 25:18, 25:18).

Poljaci su do velikog slavlja došli uz sjajnu podršku sa tribina, a trijumf dodatno dobija na značaju jer je ostvaren u odsustvu najboljeg igrača Vilfreda Leona.

Uspela je domaća selekcija da u tesnom prvom setu stigne do prednosti, a sve su mogli već da reše u drugom. Ipak, Amerikanci su došli do izjednačenja. Tada se činilo da ćemo videti mnogo zanimljiviji meč do kraja, ali su Poljaci potpuno nadigrali svoje rivale u preostala dva seta, a zatim sa 3:1 stigli do trijumfa.

Treće mesto i bronzanu medalju, prvu na svetskim takmičenjima posle 46 godina, osvojio je Japan pobedom u meču za treće mesto protiv Italije 3:2.

Podsetimo, Srbija je u ovogodišnjem izdanju takmičenja osvojila deveto mesto, ostavši u poslednjem kolu takmičenja bez plasmana dalje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading