PODRAŠČANIN OBORIO REKORD ANDRIJE GERIĆA: Poraz Srbije u senci VELIKOG PODVIGA!

Autor:

Sport

08.07.2023

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš as je odigrao 332. utakmicu u dresu nacionalne selekcije.

PODRAŠČANIN OBORIO REKORD ANDRIJE GERIĆA: Poraz Srbije u senci VELIKOG PODVIGA!

Foto: FIVB

Marko Podraščanin

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u Anahajmu od selekcije Francuske sa 3:1 (20:25, 25:23, 25:20, 28:26), u trećoj utakmici treće sedmice Lige nacija.

Selekcija Srbije je ovim porazom od olimpijskog šampiona značajno umanjila šanse za odlazak na završni turnir Lige nacija. Izabranici Igora Kolakovića sada zauzimaju 10. mesto sa pet pobeda i šest poraza, a na kontu imaju 13 bodova.

Za odlazak na završni turnir, koji se od 19. do 23. jula održava u Gdanjsku, Srbija u poslednjem kolu mora da pobedi Bugarsku i da se nada porazu Holandije u poslednjem kolu protiv Slovenije, kao i porazima Francuske od Sjedinjenih Američkih Država i Nemačke.

Foto: Starsport

Marko Podraščanin

Ipak, duel je obeležio Marko Podraščanin, s obzirom na to da je prestigao Andriju Gerića na večitoj listi igrača sa najviše nastupa u dresu nacionalnog tima.

Srednji bloker je protiv Francuske upisao 332. nastup za Srbiju, a posle meča je dobio dres sa tim brojem.

- Nisam zadovoljan jer smo izgubili, ali sam izuzetno ponosan na ovaj rekord. Dolazim iz Srbije, zemlje sa velikom tradicijom u ovom sportu. Želeo bih zato da se zahvalim svima. Veliki dan za mene - rekao je Podraščanin nakon duela.

Za reprezentaciju igra od 2006. godine.

- Počeo sam 2006. godine, mnogo godina, utakmica, turnira... Zahvalan sam svima koji su me podržali - dodaje Marko.

Za kraj, istakao je najlepše utakmice u dresu nacionalnog tima.

- Kao i svaki sportista, kada osvajaš zlatnu medalju sa reprezentacijom to je najvažnije. Dva puta smo osvojili prvenstvo Evrope, Svetsku ligu. To finala su mi omiljene utakmice - zaključio je Podraščanin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading