NIŠTA OD SENZACIJE: Odbojkaši Srbije ostali BEZ PLASMANA na finalni turnir Lige nacija!

Autor:

Sport

10.07.2023

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao i dame, i naši muškarci su takmičenje završili na devetom mestu.

NIŠTA OD SENZACIJE: Odbojkaši Srbije ostali BEZ PLASMANA na finalni turnir Lige nacija!

Foto: FIVB

Odbojkaška reprezentacija Francuske plasirala se na završni turnir Lige nacija, pošto je u meču poslednjeg kola savladala Nemačku sa 3:1 (21:25, 25:20, 25:22, 25:21).  

To znači da je Francuska uspela da izbori plasman dalje i to sa osmog mesta, dok je reprezentacija Srbije ostala "kratkih rukava", pošto je takmičenje završila kao deveta, a dalje ide samo osam ekipa.

Na taj način, muška selekcija je ponovila rezultat ženske reprezentacije, koja je takođe završila kao deveta i ostala bez mesta u završnici.

Pomogli su Srbiji Amerikanci i Slovenci pobedama nad Francuzima i Holanđanima, pa je još samo jedan korak delio izabranike Igora Kolakovića od plasmana dalje. Navijala je „plava četa“ potom i za Nemačku, jer bi novi poraz olimpijskog šampiona značio da će naši odbojkaši na fajnal-ejt.

Foto: FIVB

Francuska nam je uzela osmo mesto i izborila plasman na F8

Međutim, iznenađenja nije bilo. Iako su Nemci bolje počeli meč, olimpijski šampion je okrenuo rezultat i na kraju zasluženo izborio plasman dalje, a kao ključnim se ispostavio upravo duel protiv Srbije, koji su "galski petlovi" rešili u svoju korist, takođe sa 3:1.

Do pobede je „galske petlove“ predvodio Trevor Kleveno sa 17 poena, Bartelemi Šinenjez i Stefan Bojer su dodali po 13. Na drugoj strani je Lajnus Veber imao 18, a Anton Breme 14.

Srpske odbojkaše sada čeka kratka pauza, a nakon toga sledi početak priprema za Evropsko prvenstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading