SRBIJO, RADUJ SE! Barna u POLUFINALU Svetskog prvenstva - izborio vizu za OI!

Autor:

Sport

26.07.2023

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš plivač napravio veliki rezultat u Fukuoki.

SRBIJO, RADUJ SE! Barna u POLUFINALU Svetskog prvenstva - izborio vizu za OI!

Foto: OKS

Andrej Barna

Srpski plivač Andrej Barna je izborio je vizu za Olimpijske igre u Parizu sledeće godine, nakon što je ostvario sjajan rezultat u disciplini 100m slobodno.

Andrej je u kvalifikacijama trku na 100m slobodno isplivao vremenom 48.20 i tako se plasirao na Olimpijske igre u Parizu, a uz to je izborio i plasman u polufinale planetarnog šampionata.

Barna je postao sedmi član tima Srbije za OI, a do norme je stigao na Svetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Fukuoki.

Srpski plivač se na taj način pridružio Ivani Španović i Milici Gardašević, koje su normu ispunile u skoku udalj, Vahidu Abasovu i Nataliji Šandrini, koji su isti rezultat ostvarili u boksu, odnosno Zorani Arunović i Damiru Mikecu, koji će našu zemlju predstavljati u streljaštvu.

Andrej je inače bio peti u svojoj kvalifikacionoj grupi, koja je bila jedna od dve najjače, pa je sa 13. rezultatom uspeo da izbori mesto u polufinalu Svetskog prvenstva. Za finale, Barna će plivati u sredu, a njegova trka je na programu u 13:30. Prvo polufinale je zakazano za 13:26.

Podsetimo, sem Barne, šansu za medalju u Fukuoki imaju i naši vaterpolisti, koji će u četvrtak, od 10 časova, igrati meč polufinala protiv reprezentacije Grčke.

Olimpijske igre u Parizu su na programu od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading