SRBIJA ĆE PONOVO BITI SVETSKA SILA! Legendarni golman VERUJE u podmlađene "delfine"

Autor: Marija Nestorović

Sport

26.07.2023

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tek ćemo videti snagu nove generacije, oni će dominirati vaterpolom, posebno jer imaju veliki motiv da budu najbolji, rekao je Šoštar

SRBIJA ĆE PONOVO BITI SVETSKA SILA! Legendarni golman VERUJE u podmlađene "delfine"

Foto: Vaterpolo savez Srbije/Orange NL

Vaterpolo reprezentacija Srbije

Sine, znaš kako se postaje šampion? Tako što izađeš na teren kad je najteže i pobediš, replika je iz kultnog filma "Nebeska udica", koju mogu da primene i srpski vaterpolisti. "Delfini" će u četvrtak (10.00, RTS 1) pokušati da izbore plasman u finale Svetskog prvenstva u Fukuoki i to preko Grka. Ukoliko naša reprezentacija stigne do same završnice takmičenja, već će biti veliki uspeh. Posebno jer na prvenstvu u Japanu igramo u podmlađenom sastavu, od kojeg niko nije očekivao da će ući u borbu za trofej. Međutim, naši momci su pokazali da su dostojni naslednici ranije generacije, koja u kolekciji ima medalje s najvećih takmičenja.

To je u razgovoru za naš portal potvrdio i legendarni golman Aleksandar Šoštar.

- Oduševljen sam igrom naše selekcije, kao i poslom koji obavlja selektor Uroš Stevanović. Videlo se da smo odlično pripremljeni i za Crnu Goru i Italiju, koju smo pobedili na peterce. Tačno da je za njih potrebna sreća, ali sve pre toga je došlo kao posledica dobre pripreme i taktike. Ovi momci mogu da nastave tamo gde je prošla generacija stala. Imaju sav potreban kvalitet. Tek ćemo videti njihovu snagu, oni će dominirati svetskim vaterpolom. Smena generacije je normalna stvar. Dešavalo se i ranije, pa uzeli smo medalju 2009. u tako podmlađenom sastavu, isto niko ništa nije očekivao od te generacije - rekao je Šoštar.

Republika

Foto: Vaterpolo savez Srbije/Orange NL

Branislav Mitrović

 

Prema bukmejkerima, Grci su apsolutni favoriti i kvota na njih je 1,80, dok je kvota na srpski tim 2,70, a nekadašnji čuvar mreže veruje da "delfini" mogu sa svakim da se nose.

- Tačno je da Grčka igra odlično u poslednje vreme i da neće biti lako, ali ja uvek verujem u naš tim i mogu da osvoje medalju. Oni imaju veliki motiv ispred sebe, koji će ih pogurati ka tome da budu još bolji. Bitno je samo da nametnemo svoj ritam igre. Ukoliko savladamo Grke, sve će posle ići mnogo lakše. U tom slučaju ćemo već imati osigurano srebro i lakše će se disati, što bi se reklo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading