OVAKO SU IZGLEDALI MEČEVI ZVEZDE I PAO KROZ ISTORIJU! Evo gde možete da gledate TV prenos iz Arene! (VIDEO)

Autor:

Sport

20.03.2024

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli dočekuju atinskog velikana od 19 časova u 30. kolu Evrolige.

OVAKO SU IZGLEDALI MEČEVI ZVEZDE I PAO KROZ ISTORIJU! Evo gde možete da gledate TV prenos iz Arene! (VIDEO)

Foto: Starsport

Crvena zvezda se danas sastaje sa "zelenima" iz Atine u utakmici 30. runde najprestižnijeg evropskog takmičenja, a tim povodom odlučili smo da vas podsetimo na najzanimljivije crveno–bele momente sa ovih utakmica kroz istoriju.

Prvi put su ova dva tima odmerila megdan još davne 1998. godine, kada je grčki tim uspeo da savlada crveno–belu četu. Sa Panatinaikosom je od tada izgrađeno veliko rivalstvo, koje je sve intenzivnije raslo iz meča u meč.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

Do sada su ukupno snage odmeravali 26 puta, crveno–beli su slavili u deset duela, dok je grčkom timu to pošlo za rukom u 16 okršaja.

Možda i prvi momenat na koji svaki Zvezdaš pomisli kada se spomenu ova dva kluba jeste trojka Čarlsa Dženkinsa kada je prepuna hala “Aleksandar Nikolić” doslovno eksplodirala.

U spektakularnom ambijentu koji su priredili navijači, Crvena zvezda je poražena nakon velike borbe i produžetka sa 86:90, ali trojka popularnog "Đenke" ostala je u srcima svih navijača!

Među trenucima koji je sigurno dobro urezano u sećanje delija jeste i trojka Blejka Šilba za produžetak. Međutim, ostaje žal crveno-belih za propuštenom prilikom za pobedom pre više od deset godina.

Vodila se velika borba tog 1. novembra 2013. godine. Odigrali su crveno–beli tada sjajno prvo poluvreme posle kog su imali čak 15 poena prednosti. Međutim uspeo je grčki tim, na iskustvo, to da stigne, a potom i preokrene rezultat u svoju korist.

Zvezda se ni u jednom momentu nije predavals, a dodatnih pet minuta igre je obezbedio Blejk Šilb neverovatnom trojkom preko ruke. Ipak, produžetak je lose počeo po crveno–bele, a košarkaši Panatinaikosa su uspeli bez mnogo muke da sačuvaju prednost I na kraju slave rezultatom 86:90.

Svaki zvezdaš se jako dobro seća neverovatne trojke nekadašnjeg prvotimca crveno-belih Jake Blažiča (danas Cedevita Olimpije), koji je uspeo da pogodi pod faulom i tako oživi san svakog navijača o prvoj pobedi nad “zelenima” iz prestonice Grčke.

Blažič je pokrenuo “lavinu”, a tačku na taj meč odigran 4. aprila 2015. godine stavio je Boban Marjanović sa linije slobodnih bacanja. Tadašnji centar Crvene zvezde je uhvatio ofanzivni skok, nakon kog je bio fauliran, pa je sa pogođena oba slobodna bacanja postavio rezultat 69:68, na opštu radost svih u klubu, ali i prisutnih u krcatoj hali “Aleksandar Nikolić”.

Godinu dana kasnije u utakmici Top16 faze Evrolige u kojoj je Zvezda dočekala atinske ”zelene” viđene su izuzetno emotivne scene u Areni.

Tog 11. marta 2016. godine svet je napustio veliki glumac i zvezdaš Dragan Nikolić, a delije su se na emotivan način oprostili od velikana srpskog glumišta.

Utakmica je tada počela minutom ćutanja, a na tribinama je razvučen transparent sa natpisom: “Šmeker svetskog glasa za kim plače cela masa, nikad otpisan i večno nacionalna klasa.”

Za kraj, treba se osvrnuti na najubedljiviju pobedu tima s Malog Kalemegdana nad PAO. U novembru 2021. godine crveno–beli su dočekali ekipu iz Atine, a malo ko je mislio da će domaći sastav slaviti sa više od 30 poena razlike.

Crvena zvezda je tog 4. novembra upisala istorijsku pobedu nad Panatinaikosom i to rezultatom 81:48, a najzaslužniji za tako nešto bio je Nejt Volters koji je postigao 18, a pratio ga je Ostin Holins sa 11 poena.

Večeras uz direktan prenos putem lajv bloga našeg portala Republika.rs i na TV Sport klub 1 i možete uživo da pratite novi duel Zvezde i Panatinaikosa u kome je pobeda četi Janisa Sferopulosa imperativ, iako su ostali bez šansi za plasman u Top 8 Evrolige. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading