GOTOVO JE: Dubai je PRIMLJEN u AdmiralBet ABA LIGU!

Autor:

Sport

19.03.2024

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na skupštini je doneta očekivana odluka.

GOTOVO JE: Dubai je PRIMLJEN u  AdmiralBet ABA LIGU!

Foto: Twitter/Printscreen/ABA liga

ABA liga

Klubovi AdmiralBet  ABA lige doneli su dugo očekivanu odluku. U regionalnom takmičenju od naredne sezone igraće i KK Dubai!

Na Skupštini koja je počela oko podneva, devet klubova je glasalo za, dok je samo Partizan bio protiv uvođenja tima iz UAE u ovom trenutku. Budućnost nije prisustvovala sastanku.

Pre nedelju dana, na sastanku u Zagrebu, nije doneta odluka, tako da je klubovima vlasnicima AdmiralBet ABA Lige iz Emirata poslata poruka da imaju sedam dana da prelome. 

Problem je bio finansijske prirode, što je potvrdio i prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović, koji je istakako da se čeka da Dubai pojača finansijsku ponudu.

- Ono što je dogovoreno je da se sačeka današnja odluka Evrolige oko Dubaija, da bi napravili kompatibilnost , jer ipak smo mi deo sistema Evrolige i Evrokupa. Takođe zamoljen je Dubai da vidi da li finansijski može da pojača svoju ponudu što se tiče učešća u regionalnom takmičenju - rekao je nakon sastanka u Zagrebu Čović.

Republika

Foto: Starsport

Nebojša Čović

 

Ostaje da se vidi koji su finansijski detalji ugovora, ali je sigurno da će se od naredne sezone KK Dubai takmičiti u AdmiralBet ABA ligi!

Klub iz Emirata će u narednoj sezoni nastupati u Evrokupu, dok će od sezone 2025/2026 postati deo elite.

Nije poznato kako će izgledati igrački kadar, ali se spekuliše da će im budžet biti izuzetno visok, tako da je ovo na neki način početak ispisivanja nove stranice košarke u Evropi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading