NEBOJŠA ČOVIĆ POTVRDIO: Klubovi su JEDNOGLASNO PODRŽALI ulazak Dubaija u regionalno takmičenje, ali treba da POJAČAJU PONUDU! Čeka se Evroliga!

Autor:

Sport

13.03.2024

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostale su tehnikalije i AdmiralBet ABA liga dobija niovog člana.

NEBOJŠA ČOVIĆ POTVRDIO: Klubovi su JEDNOGLASNO PODRŽALI ulazak Dubaija u regionalno takmičenje, ali treba da POJAČAJU PONUDU! Čeka se Evroliga!

Foto: Starsport

Na jučerašnjoj skupštini AdmiralBet ABA lige, svi klubovi su jednoglasno podržali ulazak Dubaija, ali još uvek je ostalo detalja oko kojih je potrebno pregovarati.

Ovo je potvrdio predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović.

- Ono što je dogovoreno je da se sačeka današnja odluka Evrolige oko Dubaija, da bi napravili kompatibilnost , jer ipak smo mi deo sistema Evrolige i Evrokupa. Takođe zamoljen je Dubai da vidi da li finansijski može da pojača svoju ponudu što se tiče učešća u regionalnom takmičenju - rekao je Nebojša Čović za televiziju "Pink".

Klub sa Bliskog istoka bi u prvoj godini nastupao u Evrokupu, dok bi se od sezone 2025/2026 preselio u Evroligu.

Što se AdmiralBet ABA lige tiče, Dubai je ponudio 4.500.000 dolara, što bi kroz sponzorske ugovore uneo u ligu za učešće u naredne tri sezone.

Republika

Foto: Twitter/Printscreen/ABA liga

AdmiralBet ABA liga

 

Ovaj novac bi se koristio i kao kompenzacija klubovima za putovanje, kao i za sudije i delegate.

Saopštenje AdmiralBet ABA lige prenosimo u celosti:

ABA liga j.t.d. Sednica Skupštine, koja je održana 12. marta 2024. godine u Zagrebu, donela je niz zaključaka koji će osigurati dalji rast i razvoj takmičenja.

Predstavnici KK Dubai gostovali su na sednici Skupštine ABA lige j.t.d. i predstavili svoju dugoročnu ponudu i sportsko-poslovnu viziju vezanu za pridruživanje porodici ABA lige od sezone 2024/25.

Sve članovi Skupštine ABA lige su se pokazali veoma pozitivnim i otvorenim prema predstavljenom projektu ulaska KK Dubaija u ABA ligu, čime su stvoreni temelji za dalje rasprave i konačnu odluku na ovu temu, koja će biti donesena u najkraćem mogućem roku.

Nastavak sednice Skupštine ABA lige j.t.d. zakazan je za 19.03.2024 - piše u zvaničnom saopštenju.

Dakle, dileme nema, ukoliko se čelnici Dubaija dogovore sve sa Evroligom, gledaćemo ih i na Jadranu...jedino pitanje koje je ostalo je koju će cifru za to platiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading