DENVER JE MAJAMIJEV KRIPTONIT! Jokić i Nagetsi SLOMILI Hit u njihovoj KUĆI! Jović PODBACIO!

Autor:

Sport

14.03.2024

02:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okršaj Srba prepao Somborcu.

DENVER JE MAJAMIJEV KRIPTONIT! Jokić i Nagetsi SLOMILI Hit u njihovoj KUĆI! Jović PODBACIO!

Foto: Tanjug/AP

Večeras su se na Floridi sukobili košarkaši Denver Nagetsa i Majami Hita. Ipak, gosti su izašli kao pobednici rezultatom 100:88. Iako na prvi pogled rezultat impllicira laku pobedu ekipe iz Kolorada, morali su Melounovi izabranici prilično da se oznoje kako bi odneli desetu pobedu od Ol-star vikenda. 

Naš reprezentativac Nikola Jokić imao je prilično loše poentersko veče za svoje standarde. Somborac je ubacio "samo" 12 poena, skočio čak 14 puta i podelio šest asistencija. Naravno, Nagetsima poeni nisu izostali, tako da je košgetersku palicu preuzeo Aron Gordon sa 25 poena, a pomogao mu je Aron Gordon sa 16.

Republika

Foto: printscreen/twitter.com

Nikola Jokić

Drugi srpski akter na ovom meču, Nikola Jović je u velikoj meri podbacio. Već duže vreme se spominje kako bi trener Hita, Erik Spolestra, trebao da mu ukaže veću šansu, i iako je to u mnogome tačno, ovaj meč zasigurno ne potvrđuje napredak srpskog reprezentativca. Bivši igrač Mege je na ovoj utakmici ubacio tek tri poena za 16 minuta,  a takođe se nije mnogo i nudio. 

U Majamiju je zato dominantan bio Bam Adebajo sa 17 poena i 13 skokova, a uz njega je išao Džimi Batler sa 15 koševa

 

 

Zanimljivo je da Denver nije uspevao da se odvoji skoro do poslednjeg kvartala. U prvoj četvrtini su stigli Melounovi momci do +12, ali se Hit u drugom delu vratio, i tada je počela neizvesnost. 

U poslednju četvrtinu, ušlo se sa samo jednim poenom prednosti za tim iz Kolorada, ali kada je bilo najvažnije, Nagetsi su pokazali da su ekipa koja ne zavisi od dva igrača. 

 

 

Poeni su stizali od Gordona, Braun i Džeksona (dvojica od trojice su rezervisti), a za to vreme su starteri Hita ostajali bez snage, tako da je Majami sredinom ovog dela položio oružja i poklonio se aktuelnim NBA šampiona, inače svojim "dželatima" u prošlogodišnjem finalu. 

Denver je sada drugoplasirana ekipa Zapadne konferencije sa 46 pobeda, dok Hit zauzima osmu poziciju na Istoku sa 35 trijumfa. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading