DENVER SLOMIO OTPOR MAJAMIJA! Jokić odneo POBEDU u SRPSKOM OKRŠAJU sa Jovićem! Da li će trijumf imati GORAK UKUS?

Autor:

Sport

01.03.2024

06:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su Nagetsi slavili, svi ljubitelji ekipe iz Kolorada ostali su zabrinuti.

DENVER SLOMIO OTPOR MAJAMIJA! Jokić odneo POBEDU u SRPSKOM OKRŠAJU sa Jovićem! Da li će trijumf imati GORAK UKUS?

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić protiv Majamija

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Majami Hit u prilično neizvesnom okršaju u Bol Areni rezultatom 103:97. 

Ovaj meč je bio posebno interesantan za ljubitelje srpske košarke, s obzirom da su "koplja ukrstili" naši reprezentativci Nikola Jokić, i njegov imenjak, Nikola Jović. Na kraju je Somborac odneo pobedu, ali je i bio individualno uspešniji, s obzirom da je imao 18 poena, 11 skokova, sedam asistencija, dok je košarkaš Hita ubeležio sedam poena i šest skokova. 

U Denveru se najviše istakao Majkl Porter Džunior sa čak 30 poena i 11 skokova, dok je Majami predvodio sjajni Bam Adebajo sa 22 poena i osam skokova.  

 

 

Ako sagledamo poslednje dve utakmice Nagetsa, uviđamo da postoji neko nepisano pravilo od Ol-star pauze da prvo poluvreme ne bude toliko sjajno. Ipak, to ovaj put nije bio slučaj. Izabranici Majkla Melouna su započeli serijom 9-0, a prve poene za Hit, i ujedno i prekid serije, postigao je Nikola Jović, dobrim hicem za tri poena.

Sredinom prvog kvartala je delovalo da Jokić i ne mora previše da doprinosi (prve poene je postigao tek negde oko osmog minuta), s obzirom da su Kentejvius Koldvel Poup i Aron Gordon završavali sav posao. Prednost je rasla, i na kraju uvodnih 12 minuta, Denver je vodio sa čak +16. 

 

 

S obzirom da je u pitanju repriza finala, a Hit svakako jeste ekipa koja može da ponese šampionski naslov, očekivao se odgovor. Nije se odziv igrača Majamija osetio u početku, ali sve je promenilo nešto što je dovelo navijače ekipe iz Kolorada u stanje ozbiljne zabrinutosti. Naime, u toku jedne od gužvi u reketu, druga zvezda Denvera, Džamal Mari, nezgodno se dočekala i izvrnula zglob. Sa bolnom grimasom je napustio teren šepajući, a posle je objavljeno da se neće vraćati do kraja meča.

Foto: printscreen/x.com

Džamal Mari

Nije čudo što se povratak Hita u meč dogodio upravo paralelno sa Marijevim odsustvom. Malo po malo, topila se prednost Melounovih košarkaša, a Nikola Jović se u ovom delu pokazao sjajnim skokom, kao i jednim dobrim snalaženjem u reketu, iz kojeg je proisteklo lagano polaganje.

Napad Majamija je tada predvodio Bam Adebajo, koji kao da se svetio Jokiću jer ga je gorostasni Somborac ostavio u prašini u prvom delu, prikazujući sjajan rad nogama. Na kraju se na odmor otišlo sa neizvesnim rezultatom 56:51 z a Denver. 

 

 

Bez Marija, sa nabrijanim momcima sa Floride, slutila se katastrofa za Nagetse. Delovalo je da nikome nije do košarke u trećem kvartalu, te da se svi brinu za saigrača u svlačionici. Ipak, nisu momci sa Stenovitih planina bili spremni da popuste, te kada je trojka Rozira pribliižila Hit na dva koša, upalila se mašina zvana Majkl Porter Džunior.

Momak koji je svojevremeno bio predviđan za sam vrh draft lutrije, večeras je podsetio zbog čega je to bio slučaj, i kada je bilo najteže, podigao je svoju ekipu, preuzeo ulogu lidfera, i postigao čak 12 poena do kraja ovog dela igre.

U svojim prodorima, izgledao je nezaustavljivo, a u šutevima, hladno kao led. Na kraju se Denver poenima Nikole Jokića, koji su evidentno izostajali, udaljio na sigurnih +13. 

 

 

Naravno, meč nije bio gotov, ostalo je da se sigurno privede kraju. Nizali su se poeni na obe strane, a priliku da vrati prednost na onu sa kraja trećeg kvartala imao je Pejton Votson, ali je Amerikanac nesmotreno promašio otvoreno polaganje u kontri. Ovaj potez je omogućio Majamiju da dobrom odbranom Dankana Robinsona i iskorišćenim prilikama u napadu priđe na devet koševa razlike.

Ipak, nisu paničili momci Majkla Melouna. Zategli su odbranu fantastičnim zatvaranjem šuta za tri Robinsona i Batlera. Deluje da je ključan momenat bio kada je Nikola Jokić nestvarnim ubacivanjem jednom rukom iz okreta dvojicom na leđima uspeo da poentira i sačuva svoju ekipu.

Nije se Majami tako lako predao. Prvo je Kejleb Martin uspeo da uhvati ofanzivni skok, da bi potom Adebajo poentirao i spustio razliku sa -7. Denver je čak napravio ofanzivni faul, te je meč otišao u veoma neizvesnu završnicu, ali je onda Koldvel Poup pogodio trojku kojom je, koliko toliko, vratio sigurnost svom timu.

Lomio se meč, a Batler je deset sekundi pred kraj doveo svoje saigrače na samo dva poena zaostatka, ali je Jokić zatim bio siguran sa slobodnih bacanja, tako da se sve završilo dobro po ekipu iz Kolorada. 

 

 

Denver je sada trećeplasirana ekipa Zapada sa 41. pobedom, dok Hit sedi petoj poziciji Istoka sa 33 trijumfa kraj svog imena. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading