NAGETSI NESTVARNOM SERIJOM OKRENULI KINGSE NA POLUVREMENU! "Režiser" je veliki NIKOLA JOKIĆ!

Autor:

Sport

29.02.2024

04:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Somborac nastavlja sa vrhunskim partijama.

NAGETSI NESTVARNOM SERIJOM OKRENULI KINGSE NA POLUVREMENU! "Režiser" je veliki NIKOLA JOKIĆ!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Košarkaši Denver Nagetsa trenutno igraju protiv Sakramento Kingsa u Bol areni i vode sa veoma dobrih deset razlike na poluvremenu. Za sada je rezultat 65:55. 

Ipak, valja naglasiti da ova razlika ne bi bila ništa posebno kada su u pitanju aktuelni NBA šampiona, da ekipa iz Kolorada u jednom trenutku nije gubila sa čad 15 poena zaostatka! 

Prvu četvrtinu obeležio je izvanredan šut Kingsa, a Denver nikako nije mogao da nađe odgovor za njihov "snajper" sa distance, iako su uspešno zatvorili jednu od zvezdi ekipe, Domantasa Sabonisa. 

Niko nije mogao da očekuje ono što je usledilo u drugom kvartalu. Nagetsi su se toliko ražestili, da su uspeli da naprave nestvarnu seriju od 26-4, a predvodio ih je naravno naš Nikola Jokić. 

Somborac je izrazito loše otvorio meč, te je krajem ovog dela igre imao tek dva poena. Standarno je izašao iz igre u drugom delu, a to ga je preporodilo. Uspeo je da priđe novom tripl-dabl učinku sa 10 koševa, osam skokova i šest asistencija. 

Njegove plejmejkerske veštine su naročito došle do izražaja. Zagrevao se već krajem prvog kvartala, čašćavanjem Pejtona Votsona dobrim alej-upom. 

 

 

Potom je iskoristio dobar pritisak Koldvela Poupa, i onemogućio Sabonisu da uposli svoje saigrače, da bi odmah na drugoj strani nabacio loptu Gordonu, koji je još jednom pokazao zašto je osvajač takmičenja u zakucavanju. 

 

 

Sledeću priliku da uposli saigrače nije propustio, tako da je u brzoj tranziciji pronašao otvorenog Portera na trojci, a ovaj je u svom stilu pocepao mrežicu. 

 

 

Nikola je takođe da prestigne svog večerašnjeg rivala pod košem, litvanskog centra Sabonisa, kao igrač sa najviše uzastopnih tripl-dabl učinaka ove sezona.

Nagetsi su trećeplasirana ekipa Zapadne konferencije, dok na istoj tabeli, Kingi nalaze na sedmoj poziciji. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading