NAGETSI SE BRUTALNO OSVETILI KINGSIMA! Nikola Jokić je uspeo nešto što NIKO NIJE ove sezone!

Autor:

Sport

29.02.2024

05:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavlja se serija sjajnih rezultata ekipe iz Kolorada.

NAGETSI SE BRUTALNO OSVETILI KINGSIMA! Nikola Jokić je uspeo nešto što NIKO NIJE ove sezone!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Sakramento Kingse u Koloradu rezultatom 117:96 i tako održali sjajnu formu koja traje od Ol-star vikenda. Ovo im je bio četvrti vezani trijumf!

Naš Nikola Jokić upisao je jubilarni 140. tripl-dabl učinak u karijeri postigavši 14 poena, 14 skokova i 10 asistencija. Takođe, ovo ga čini prvim igračem ove sezone u NBA koji je uspeo da ispuni tri statistične kolone dvocifrenim brojkama četiri puta u nizu.

 

 

Poenterski je među izabranicima Majka Malouna najbolji bio Džamal Mari sa 32 poena, ali i šest asistencija.

U ekipi Sakramenta najviše se istakao Domantas Sabonis sa 13 poena, 10 skokova i sedam asistencija, a pomogao mu je Kigan Mari sa 21. poenom.

Prvu četvrtinu, Nagetsi su otvorili izuzetno loše. Teško je oteti se utisku da ova utakmica u mnogome podseća na prethodnu protiv Golden Stejta, kada su momci iz Kolorada takođe slabo startovali, da bi nadoknadili veliki zaostatak u drugoj četvrtini.

Iako su uspešno sprečavali Domantasa Sabonisa da se razigra, nisu imali rešenje za sjajni šut Kingsa u ovoj četvrtini. Sakramento je sa distance imao izuzetna procenat sa čak 70% iza linije za tri poena. Kigan Mari je rešetao sa svih strana i postigao čak 11, poena, a prednost ekipe iz Kalifornije je u jednom trenutku bila čak +15. Jokić nije pronalazio svoj uobičajeni ritam, tako da je po običaju ostao na klupi po završetku kratke pauze između kvartala.

 

 

Kako će se, to je bila odlična odluka. Nagetsi su u četvrtinu ušli preporođeni i rešetali su sa svih strana. Konačno je odlični Džamal Mari dobio podršku, koja mu je manjkala u uvodnih 12 minuta, a najviše je poenterski pomogao Aron Gordon sa 11 poena.

Nikola je u tim trenucima rešio da pokaže svoj široki ofanzivni potencijal, tako da je umesto poentiranja (iako je i tu ukazivao na svoje umeće), rešio da razigrava svoje saigrače. Deluje da je krucijalni deo fantastične serije Denvera bio upravo pas gorostasnog Somborca u tranziciji za Majkla Portera Džuniora, koji je loptu primio na liniji za tri poena, i u svom maniru iskoristio ovaj poklon.

Prednost Sakramenta se topila, a u jednom trenutku, izabranici Majkla Melouna su imali neverovatan rezultat 26-4! Na odmor se otišlo sa odličnih 65:55 za Denver. 

 

 

Bilo je očekivano da stigne odgovor iz kalifornijskog štaba posle odmora, ali njega nije bilo. Nastavili su momci iz Kolorada sa zatrpavanjem obruča Kingsa sjajnim šutem za tri poena (čak 57%) u ovom delu igre, a prednost je samo rasla.

Treba istaći ulogu Kentejviusa Koldvela Pupa u ovom neverovatnom preokretu. Amerikanac se ove sezone pokazuje kao izvanredni "3&D" igrač za Nagetse, a na ovoj utakmici se posebno osetio potpis njegove odbrane. Nekoliko puta je veoma žustro maltretirao igrače Sakramenta u očajničkom pokušaju da zaustave momentum Denvera, a takođe je i izvanredno šutirao u više navrata, koristeći svaku otvorenu poziciju koja mu je omogućena.

Zanimljivo je i to da je Nikola svoju desetu asistenciju, onu koja mu je nedostajala za tripl-dabl, ponovo postigao pre četvrte četvrtine, što mu je bio čak 43. put da ovo postiže u karijeri. Svakako, već je krajem ovog kvartala postalo očito da Sakramento nije ravan rival Denveru, kada su svi Melounovi vojnici zdravi.

 

 

Poslednji kvartal je bio čisto odrađivanje posla. NIkola Jokić je po običaju u situacijama ubedljivog vođstva ostao na klupi, a da se pitanje pobednika ne dovede u pitanje, postarao se Džamal Mari.

Kanađanin je tri puta pogađao za dva u ovom delu igre, a jedan je bio hitac sa distance na oko šest minuta do kraja, kojim je stavljena tačka na bilo kakvu hipotetičku neizvesnost. S obzirom da su rezervisti Denvera, pojačani Marijem, veoma sigurno održavali razliku do kraja, nije bilo potrebe da se Nikola Jokić vraća na parket, te je Somborac ostao bez učinka u ovom delu, što ga, kao što je navedeno, nije sprečilo da prvi u ovoj sezoni veže četiri tripl-dabla!

 

 

Nagetsi se sada sa 40 pobeda nalaze na trećoj poziciji Zapadne konferencije, dok Kingsi na istoj tabeli zauzimaju sedmo mesto. 

 

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading