LUKA OSTAVIO RAJAKOVIĆEV TORONTO U SUZAMA! Dončić je PRVI koji je OVO postigao posle NIKOLE JOKIĆA!

Autor:

Sport

29.02.2024

05:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fantastična partija slovenačkog reprezentativca.

LUKA OSTAVIO RAJAKOVIĆEV TORONTO U SUZAMA! Dončić je PRVI koji je OVO postigao posle NIKOLE JOKIĆA!

Foto: NBA

Košarkaši Dalas Maverika savladali su Toronto Raptorse usred Kanade rezultatom 136:125. 

Najistaknutiji u redovima ekipe iz Teksasa je po običaju bio Luka Dončić. Nekadašnji košarkaš Reala iz Madrida je sebi za rođendan poklonio tripl-dabl učinak od 30 poena, 11 skokova i 16 asistencija. 

Zanimljivo da je ovo prvi put još od 2021. godine, da jedan igrač ispunjava tri statističke kategorije dvocifrenim brojkama na svoj slavljenički dan. To je tek deseti put da neko uspeva ovo, poslednji je to učinio niko drugi do Nikola Jokić. 

 

 

Gorostasni Somborac je svojevremeno uspeo u ovome za svoj 26 rođendan, 19. februara, 2021. 

Takođe, u redovima Maveriksa prisutan je bio i Kajri Irving sa samo poenom manje od Luke. 

Što se tiče ekipe Darka Rajakovića, najbolji je bio Imanuel Kvikli sa 28 poena i devet asistencija, a pomagao mu je Ar Džej Baret sa 26. 

 

 

Generalno, Raptorsi su čitavo prvo poluvreme uspevali da ostanu u egalu. Vrlo neizvesna prva četvrtina u kojoj nijedan tim nije uspevao da preuzme primat, kao da se prelila u drugi kvartal. Kada god bi košarkaši Toronta pokušali da se odvojem Luka bi izmislio neku novu majstoriju, pa je tako u jednom trenutku sa šest vezanih poena sprečio momentum Rajakovićevih izabranika. 

 

 

Drugo poluvreme je bilo druga priča. Odmah su košarkaši iz Teksasa ubacili u šestu brzinu, i polako uspevali da pokažu znakove bolje energičnosti. Negde krajem Danijel Gaford i  Luka Dončić su napravili mini seriju 8-0 i tako učinili da Dalas ode na najvećih +14. 

Ostatak meča je bio samo dokazivanje karaktera, a Maveriksi to svakako jesu. To pokazuje činjenica da su se poeni bukvalno smenjivali na obe strane celih sedam minuta, a onda su momci Džejsona Kida rekli dosta, priveli utakmicu kraju. 

Dalas je sada osma ekipa Zapada, dok Toronto leži na slabom 12. mestu Istočne konferencije. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading