NOVI SUSRET SRBA U NBA! Nikola NAPADA Nikolu! Jović i Jokić NA TERENU pola sata POSLE PONOĆI!

Autor:

Sport

13.03.2024

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednji je pripao Somborcu, ali ništa nije sigurno.

NOVI SUSRET SRBA U NBA! Nikola NAPADA Nikolu! Jović i Jokić NA TERENU pola sata POSLE PONOĆI!

Foto: Tanjug/AP

Pola sata posle ponoći (00.30), Majami Hit ugostiće Denver Nagetse na reprizi prošlogodišnjeg NBA finala. 

Pored velikog rivalsta razvijenog među ovim timovima, za ljubitelje košarke u našoj zemlji biće interesantno da vide još jedan sukob reprezentativaca Srbije. 

Glavni kandidat za laskavo MVP priznanje, Nikola Jokić, naćiće se oči u oči sa svojim kolegom iz nacionalnog tima, Nikolom Jovićem. 

Foto: Printscreen/youtube/Chaz NBA

Nikola Jokić i Nikola Jović (desno)

Prethodni ovosenzonski susret odigrao se u Koloradu, a Nagetsi su uspeli da prokockaju vođstvo od +16, ali i trijumfuju u neizvesnoj završnici. Ipak, sada će Spolstrini izabranici imati priliku za osvetu na svom terenu. 

Relativno dobra vest za Jokićevu ekipu je to da je Majami u lošoj seriji. Uspeli su da vežu tri neprijatna poraza, a poslednji posebno boli, s obzirom da im ga je naneo jedan od najgorih timova Istoka, Vašington. 

Sigurno da im se ne dopada ni forma Denvera. Melounovi momci igraju izvanredno od Ol-star vikenda, i od ove pauze kao da su se preporodili. Poređenja radi, pre meča svih zvezda, bili su u seriji od tri poraza, a od tada imaju sjajan skor 9-1. 

Kada ovako gledamo, jasno je ko bi trebao da vodi glavnu reč. Naravno, statistika nije sve, a tim sa Floride je u više navrata podsetio da su ekipa za samu završnicu plej-ofa. 

To potvrđuju i brojke Nikole Jovića. Nekadašnji košarkaš Mege je ohladio glavu od odlaska u G ligu, i sada ima veoma solidne brojke. Ove sezone za 17.8 minuta po meču, beleži oko četiri skoka i dve asistencije. Takođe, ima i pozitivan +/- (3.1), što govori da dobro funkcioniše sa ekipom. 

Ipak, to se teško može sameravati sa statistikom njegovog imenjaka Jokića. Somborac još jednom ispisuje istoriju, a to se potvrđuje sa nerealnih 26 poena, 12 skokova i devet asistencija za nekih 34 minuta na terenu. 

Svakako, ko god da pobedi, domaći navijači biće nasmejani. 

Što se Nagetsa tiče, načaue se na drugom mestu Zapada sa 45 pobeda, dok je Hit na osmoj poziciji Istočne konferencije sa deset uspeha manje. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading