E TO JE MVP EVROPE! Vasa Micić odigrao svoj NAJBOLJI MEČ u NBA! VRHUNSKA partija nedovoljna za POBEDU!

Autor:

Sport

06.03.2024

04:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgleda da naš plej konačno pronalazi svoj ritam.

E TO JE MVP EVROPE! Vasa Micić odigrao svoj NAJBOLJI MEČ u NBA! VRHUNSKA partija nedovoljna za POBEDU!

Foto: Tanjug/AP

Vasilije Micić

Košarkaši Orlanda i Šarlota odmerili su snage sinoć u NBA ligi, a "stršljenovi" su na kraju pali rezultatom 89:101. 

Ipak, ono što najviše treba da raduje sve srpske ljubitelje sporta, jeste izvrsna partija našeg reprezentativca, Vasilija Micića. 

Nekadašnji plejmejker Crvene zvezde je odigrao svoj najbolji meč od "prelaska preko bare", ubeleživši fantastičnih 21 poen, pet skokova i četiri asistencije (7/11 za dva; 1/4 za tri; 4/4 sa penala) za samo 29 minuta provedenih na parketu!

Foto: Tanjug/AP

Vasilije Micić

Iako njegova ekipa nije uspela da stigne do pobede, lepo je videti kako je Vasa konačno pronašao svoje mesto u ligi, posle lošeg perioda u Oklahomi, gde pretežno nije dobijao šansu. Sada je pokazao da je i te kako zaslužuje. 

Prvi pratilac mu je bio Brendon Miler sa 18 poena, a dobrom igrom se takođe istakao i nekadašnji "snajperista" Partizana, Davis Bertans, sa veoma solidnih 14 koševa  (5/11 iz igre).

Što se pobedničke ekipe tiče, među momcima iz Orlanda je ponajbolji bio već po nekom nepisanom pravilu Paolo Bankero. Momak sa italijanskim poreklom je ubacio 22 poena, što mu je otprilike ovoogodišnji prosek, a aktivan je bio i igrač sa drafta 2020. godine, Kol Antoni, Amerikanac je ubacio 14 koševa uz nešto slabiju efikasnost (5/11 iz igre).

Koliko god da je ona bila mala, Orlando je imao prednost čitavog meča. Negde od kraja prve četvritine, kada su je poslednji put preuzeli, gotovo da je nisu ni ispuštali. Iako nikada u potpunom "nokdaunu", Hornetsi su baš u maniru prvog dela, otišli na odmor sa malim zaostatkom.

Stvar se nije popravila u nastavku, tako da je u trećem kvartalu prednost porasla, iako su Vasa i Miler čak doveli Šarlot u minimalno vođstvo od 3 koša. Ipak, tada su Bankero i Vagner upalili motore i sa nekoliko vezanih koševa doneli svojoj ekipi +10. Ispostaviće se krucijalnih za trijumf.

Izabranici Stiva Kliforda su sada 13. sa 15 trijumfa,  dok Medžik sedi šestom mestu sa 36 poebeda. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading