VETAR, OBLACI I PLJUSKOVI! U Srbiju se vraća zima: Evo kakav dan je pred nama!

Autor:

Vesti

06.03.2024

06:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za naredne dane.

VETAR, OBLACI I PLJUSKOVI! U Srbiju se vraća zima: Evo kakav dan je pred nama!

Foto: RINA

U Srbiji promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Više padavina očekuje se uveče i noću na jugozapadu i zapadu zemlje, kao i u delovima Šumadije. Na visokim planinama, iznad 1500 metaranadmorske visine, kiša će preći u sneg.

Vetar slab promenljiv, na severu zemlje slab do umeren severoistočni, a na jugu jugozapadni. Najniža temperatura od 2 do 8, a najviša dnevna od 14 do 17 stepeni.

VREME U BEOGRADU

U Beogradu promenljivo oblačno, povremeno sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskom i to uglavnom po podne i uveče. Vetar slab promenljiv. Najniža temperatura oko 8, a najviša dnevna oko 16 stepeni.

 
PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

Prema prognozi za narednih sedam dana, u četvrtak i petak biće hladnije, sa najvišom dnevnom temperaturom u većini mesta od 10 do 13 stepeni.

U četvrtak se očekuje oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima, koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom. Na planinama će padati sneg. U petak pre podne pretežno oblačno, a kiša se očekuje samo još ponegde u brdsko-planinskim predelima, dok će po podne doći do postepenog razvedravanja. Za vikend se očekuje suvo sa dužim sunčanim intervalima i toplije. U nedelju krajem dana stiže novo naoblačenje sa kišom sa zapada, a početkom sledeće sedmice pretežno oblačno sa čestom pojavom kiše, od utorka i sa padom temperature.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading