SADA JE I ZVANIČNO! Pokuševski PREDSTAVLJEN u novom timu! Pojačana SRPSKA KOLONIJA!

Autor:

Sport

28.02.2024

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaš nije dugo čekao na angažman.

SADA JE I ZVANIČNO! Pokuševski PREDSTAVLJEN u novom timu! Pojačana SRPSKA KOLONIJA!

Foto: Tanjug/AP

Aleksej Pokuševski nedavno je zvanično prešao u redove Šarlot Hornetse, pošto je dobio otkaz u Oklahomi siti Tander.

Za Tandere je nastupao četiri sezone, međutim, nije mu dugo trebalo da nađe novi angažman. Iako se povezivao sa večitim rivalima Zvezdom i Partizanom, srpski košarkaš je zvanično postao član "stršljenova".

- Pokuševski, 17. u ukupnom izboru na NBA draftu 2020, nastupio je u 150 utakmica u četiri sezone (2020-24) sa Oklahomom, postižući u proseku 7,5 poena, 4,7 skokova i 2 asistencije za 20,6 minuta po utakmici. U 10 nastupa ove sezone zabeležio je 1,2 poena i 1 skok za 6 minuta - stoji u objavi Šarlota na zvaničnom sajtu.

 

 

Jedna od zanimljivosti ovog transfera jeste da će Pokuševski imati priliku da sarađuje sa svojim sunarodnikom Vasilijem Micićem, koji je nedavno stigao u Šarlot. Bivši igrač Efesa je već dao doprinos ekipi Hornetsa, što dodatno uliva nadu u uspešnu saradnju ova dva igrača na terenu.

Treba reći da je Aleksej (21), kako se dodaje, tri profesionalne sezone (2017-20) proveo u Grčkoj u ekipi Olimpijakosa, gde je postao najmlađi igrač u istoriji tima koji je igrao u Evroligi (17 godina, 83 dana).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading