VELIKE POHVALE ZA VASU MICIĆA! Trener Šarlota NA SVA USTA VELIČA srpskog pleja! Rajaković se takođe POKLONIO!

Autor:

Sport

04.03.2024

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle dobre igre, stižu i pozitivni komentari.

VELIKE POHVALE ZA VASU MICIĆA! Trener Šarlota NA SVA USTA VELIČA srpskog pleja! Rajaković se takođe POKLONIO!

Foto: Tanjug/AP

Vasilije Micić

Košarkaš Šarlot Hornetsa i reprezentativac Srbije, Vasilije Micić, doživljava rapsodiju u dresu "stršljenova". U Oklahoma siti Tanderima nije imao prilike da pokaže svoj pun potencijal, i došlo je do trejda, kako će se ispostaviti, fantastičnog po karijeru nekadašnjeg igrača Crvene zvezde.

Sinoć je proveo čak 35 minuta na terenu, upisavši 12 poena, dva skoka i šest asistencija. Iako mu šut nije bio na visokom nivou (5/13 iz igre), konačno je dobio priliku da pokaže da može doneti doprinos u NBA ligi. 

Sa dobrom igrom, stigle su i reči hvale, upućene od strane trenera Hornetsa, Stiva Kliforda, koji je istakao Vasin košarkaški IQ na prvom mestu. 

- Slušajte, njegov IQ, njegova svest, njegova vizija... Gledajte, momak je bio MVP u Evropi dve godine zaredom. Velik je, njegova veličina, može da dodaje, može da šutira, on je pametan, dobar je "pik end rol" igrač - rekao je oduševljeni Kliford. 

Foto: x.com

Stiv Kliford

Nisu izostale ni lepe reči od srpskog stručnjaka u NBA, trenera Reptorsa, Darka Rajakovića.

- Micić je bio etablirani plej u Evropi, MVP Evrolige. Osvojio je sve sa Efesom. Mislim da će mu trebati vremena da se prilagodi. Viđali smo i ranije da su igrači u poznim godinama i da su imali uticaj. Verujem da će i on imati solidnu NBA karijeru - izjavio je Darko.

S obzirom da mu je prvi put ukazana prilika da bude starter, a Vasa ju je više nego iskoristio, treba očekivati da u nastavku sezone srpski reprezentativac dobije značajno veću šansu, i tako dokaže da i MVP Evrope i te kako može biti ključan faktor u tamošnjoj košarci. 

Hornetsi su trenutno trinaestoplasirani na tabeli sa 15 trijumfa kraj svog imena, i sledeći meč igraju šestog marta, protiv Orlando Medžika. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading