NEBOJŠA ČOVIĆ NAGLAŠAVA: Svaka čast Partizanu! Zvezda nije imala PRIVILEGIJE!

Autor: M. M.

Sport

05.03.2024

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek Zvezde o receptu za održivost.

NEBOJŠA ČOVIĆ NAGLAŠAVA: Svaka čast Partizanu! Zvezda nije imala PRIVILEGIJE!

Foto: Tanjug

Nebojša Čović

Nebojša Čović i Ostoja Mijailović, predsednici košarkaških klubova Crvene zvezde i Partizana, gostovali su na panelu u sklopu Biznis foruma na Kopaoniku, gde su govorili o održivosti klubova.

Prvi čovek Zvezde bio je zadovoljan zbog interesovanja.

- Da krenem od toga kako smo napravili FMP, on nije privatni klub, več uduruženje građana u kom su firme bili glavni nosioci finansiranje kluba. To je američki model, u kom dete dođe, ima školu, stan i treninge na jednom mestu. Nismo bili opterećeni rezultatom. Imali smo dobar broj trofeja osvojen sa tom decom. Crvena zvezuda nije imao prilveligu da ne bude blokiran, već je ušao u oblokadu i doveden u stečajno stanje. To je zakonski urađeno - rekao je Čović i dodao:

- Ekonomski fakultet je podelio dugovanje Zvezde po klasama. Izmireno je 11 miliona evra je plaćeno. Bilo je založen i grb Zvezde, celog sportskog društav. Paln je trajao tri godine. Paralelno sa tim FMP je preneo prava na Zvezdu, sve po zakonu. Ovo je naša 13. sezona, mi smo svake godine posle Kupa iznosili prihode i troškove. Od države mođžete da dojete preko ministarstva ili državnih predužeća. Sada smo ušli u fazonu zbog nekioh izajava da nas država kontroliše i treba da nas kontoriliše.Došla je budžetska i poreska inspekcija.

On je otkrio i koliko je država pomagala Zvezdi.

- Za 12 i po godina, 12 i po sezona, mi smo potrošili 95 miliona evra. Od toga, dobili smo od države 39.250.000 evra, odnosno 41 odsto. Država je bila prisutna zaključno sa sezonom 17/18, nije prelazila 30 odsto, najviše 29 odsto. Dolazi korona, država se angažuje kod svih, 60 odsto, pa na dalje, da bi sada imali 38 odsto. Moram da kažem da uspeh kluba zavisi od budžeta kluba, nijednu sezonu nisam počeo, a da smo imali zatvoren. Nijednu sezonu nismo imali kontinuitet igrača, Zvezda drži rekord o posećenosti u Areni, vodeći računa da mi našemo gledaocima kao što je to Nemačka, Amerika, možemo koliko možemo. Ove godine se približavamo nekom namirenju na nekih 6.000.000 evra, vratili smo se u veliku Arenu, u malu nismo, valjda ćemo. Analiziramo dalje, svaka čast Partizanu da se prihvatite da budete u Areni, svaka čast - kaže Čović i poentira:

- Jako je važno da shvatimo kako doživljavamo sport, kao trošak ili investiciju, ja mislim da je sport investicija i to dugoročna, koja može da se isplati, a sport je privredna grana, s tim da treba razlikovati sport i fudbal. U fudbalu ste otišli u religiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading