OSTOJA I NEBOJŠA ZAJEDNO GOVORILI: Čović objasnio POVEZANOST Zvezde i FMP, Mijailović pričao o državi i UZDIZANJU Partizana!

Autor:

Sport

05.03.2024

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenutno govore obojica.

OSTOJA I NEBOJŠA ZAJEDNO GOVORILI: Čović objasnio POVEZANOST Zvezde i FMP, Mijailović pričao o državi i UZDIZANJU Partizana!

Foto: Starsport

Ostoja Mijailović i Nebojša Čović

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović i predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović govore na ovogodišnjem Kopaonik Business forumu gde govore na panelu Sport u biznisu i društvu.

Čović je objasnio povezanost između FMP i Crvene zvezde.

- Da krenem od toga kako smo napravili FMP, on nije privatni klub, več udruženje građana u kom su firme bili glavni nosioci finansiranje kluba. To je američki model, u kom dete dođe, ima školu, stan i treninge na jednom mestu. Nismo bili opterećeni rezultatom. Imali smo dobar broj trofeja osvojen sa tom decom. KK Crvena zvezuda nije imao privilegiju da ne bude blokiran, već je ušao u blokadu i doveden u stečajno stanje. To je zakonski urađeno, Ekonomski fakultet je podelio dugovanje Zvezde po klasama. Izmireno je 11 miliona evra, sve je plaćeno. Bilo je založen i grb Zvezde, celog sportskog društva. Plan je trajao tri godine. Paralelno sa tim FMP je preneo prava na Zvezdu, sve po zakonu. Ovo je naša 13. sezona, mi smo svake godine posle Kupa iznosili prihode i troškove - rekao je Čović.

Republika

Foto: Starsport

Ostoja Mijailović

Mijailović je, sa druge strane, objasnio kako je uzdigao klub.

- Došao sam zato što nije imao ko. Da je bilo malo bolje, veovratno ne bih nikada ušao u to. Imali smo dva sponzora, dug od 10 miliona. Jedna banka nam je blokirala račun, situacja bila komplikovana. Sve usput smo postavljali. Kada se podvuče crta, mi smo smo prihodovali od karata osam miliona. Kada su dovedeni Savić i Obradović, želeo sam da napravim ovakav Upravni odbor, Svi smo se okupili oko zajedničkog projekta, to su privrednici ljudi koji su Partizanovci. Tu je bilo niz faktora, podrška države. Danas ne poklanjamo karte, zvali se su me legende Partizan i rekle da se vratim u Čačak, jer Partizan nije moj i da oni zaslužuju kartu. Izvadio sam novac i kupio im karte. Besplatnih karata nema. Zaista smo mnogo uradili, i drago mi je da ste vi prepoznali da je ovo prepoznli kao dobar model - rekao je Mijailović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading