NBA POTERA ZVEZDE I PARTIZANA: Mogu li večiti da se "okite" srpskim ZVEZDAMA?

Autor:

Sport

24.02.2024

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sad ili nikad.

NBA POTERA ZVEZDE I PARTIZANA: Mogu li večiti da se "okite" srpskim ZVEZDAMA?

Foto: Tanjug/AP, Starsport

Često se uprave Crvene zvezde i Partizana prepiru oko toga ko ima više domaćih igrača, ko je bolji za mlade košarkaše itd... Sada, oba kluba imaju jedinstvenu priliku da se "okite" dvojicom koji su za svoj mali broj godina stekli ogromno iskustvo igranjem u NBA ligi.

Mladi srpski košarkaš Aleksej Pokuševski doživeo je neočekivani preokret u karijeri nakon što je juče posle četiri godine u Oklahomi dobio otkaz, zbog čega se sada vrlo verovatno suočava sa izborom da li će čekati novu ponudu iz Amerike ili se vratiti u Evropu.

Na Starom kontinentu je već nastupao, ali u bojama Olimpijakosa koje mu ne idu uz navijačku opredeljenost. Da li je vreme da obuče crno-beli dres? Pa...

Republika

Foto: KK Partizan

Aleksej Pokuševski i Ostoja Mijailović

Pokuševski je jasno istakao svoju povezanost sa Partizanom, otkrivajući da je navijač crno-belih prisustvom na utakmicama i izražavanjem oduševljenja atmosferom koju pružaju grobari. Takođe, 22-godišnji košarkaš je podržao akciju prikupljanja sredstava za plaćanje poreza "Jedan Partizan imamo", pokazujući tako svoju privrženost klubu. Videćemo hoće li klub izraziti želju za angažovanjem Pokua, jer sada imaju jedinstvenu priliku za to.

Kada je u pitanju Crvena zvezda, Nebojša Čović je pre nekoliko dana, pored priče o povratku Nikole Kalinića i Stefana Jovića "zagolicao" maštu navijačima kada je pomenuo momka sa istim prezimenom.

- Nas interesuje i Nikola Jović, ja mu želim svaki uspeh u NBA ligi, ali ako ne bude tamo igrao, voleo bih da ga vidim ovde, rekao je Čović, a potom dodao i da je Petrušev sa sličnom situacijom prošle godine "eksplodirao" na Malom Kalemegdanu.

Koliko je realno da se Nikola vrati u evropsku košarku i to u Zvezdu, u ovom trenutku čini se vrlo malo, mada... Uzimajući u obzir njegovu "toplo-hladno" ulogu i igru u Majamiju, postoji određena šansa da ga vidimo u bojama nekog drugog kluba naredne godine.

Republika

Foto: Starsport

Jović u Meginom dresu

Spolstra nema dovoljno poverenja u njega, a ako je verovati Čoviću, ukoliko se dogodi da im se raziđu putevi, Zvezda će prva ozbiljno "zagristi" za mladog igrača koji je u Srbiji nastupao za Megu. Dodatni optimizam da se tako nešto dogodi može doneti i odluka Miloša Teodosića da li će odigrati još jednu sezonu na Malom Kalemegdanu, s obzirom na to da je Jović na društvenim mrežama reagovao na njegove poteze u dresu Zvezde.

U svakom slučaju, večiti sigurno prate situaciju, a da li će igrači hteti da sarađuju i kako će se odvijati situacija - videćemo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading