OSTOJA "UDARIO" KONTRU ŽELJKU OBRADOVIĆU! NE TREBA da vređamo predsednika Srbije, Zvezda je POŠTENO pobedila!

Autor:

Sport

25.02.2024

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgleda da ne misle isto.

OSTOJA "UDARIO" KONTRU ŽELJKU OBRADOVIĆU! NE TREBA da vređamo predsednika Srbije, Zvezda je POŠTENO pobedila!

Foto: Starsport

Ostoja Mijailović i Željko Obradović

Finansijska podrška klubova: Ključna tema u srpskoj košarci

Proteklog vikenda, nakon poraza u finalu Kupa Radivoja Koraća, trener Partizana Željko Obradović je izjavio da njegov klub "nije državni projekat", što je izazvalo reakciju navijača i pokrenulo raspravu o finansiranju klubova. Predsednik države Aleksandar Vučić je otkrio detalje o finansijskoj podršci klubova, naglašavajući da ni Partizan ni Crvena zvezda ne bi opstali bez pomoći države.

Poslovanje klubova i javni nastup

Ostoja Mijailović, predsednik Partizana, gostujući na TV Prva, istakao je važnost fokusa na košarku u javnosti, dok bi se poslovanjem klubova trebalo baviti unutar samih klubova. Osvrnuvši se na nedavni poraz od Crvene zvezde, Mijailović je priznao zasluženost protivničke pobede, ističući važnost profesionalnog ponašanja u sportu.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Kup "Radivoja Koraća"

- Ja sam nekada realno tužan što kad se sklonimo sa parketa pričamo o poslovanju i finansijama. Normalno je da poslovanje bude nešto o čemu pričamo unutar kluba, a u javnosti pričamo o košarci. U životu je važno podjednako dobro podnositi i pobede i poraze – niti se previše radovati kod pobeda, niti previše tugovati kod poraza. Što se tiče Kupa, Zvezda je zasluženo pobedila. Mi smo imali šanse, vodili smo 9 razlike, pali smo i Zvezda je pošteno pobedila. A ovo je već druga ili treća godina da idu iste prozivke, kao i sa naše tako i sa druge strane, ali mislim da prozivke prave dosta veliku nervozu unutar klubova. Nikome nisu dobro došle, pa se to sve nekako promeni u politiku.

Odmah je nastavio:

- Ja sam 7 godina na čelu Partizana, mnogo puta smo igrali sa Zvezdom i pobeđivali i gubili. Pobeđivali smo 25 razlike i gubili 25 razlike. Da li sam tužan kad izgubimo 25 razlike? Naravno, ali nisam neko ko traži alibi kada izgubimo utakmicu. Nismo mi u sportu zbog nas, nego zbog navijača i publike. Moramo da da se ponašamo profesionalno.

Upitan je potom da prokomentariše uvrede navijača na utakmicama Partizana na račun predsednika Srbije.

- Kako da vam kažem, nikada nisam podržavao uvrede. Ja sam 100 puta izlazio u javnost i govorio da to ne treba da se radi. Nama dolazi mnogo navijača na utakmice, a jedna manjina upućuje prozivke. Ja sam za uvrede ka predsedniku države, članovima drugih lubova, žene igrača, za sve sam to tražio da se ne radi. Nama i za vređanje predsednika stižu kazne. Milion i po evra smo ukupno za sve ove godine platili za te kazne. Za te pare smo mogli da dovedemo jednog kvalitetnog igrača. Te prozivke treba da prestanu. Mi smo u trenutku kada se borimo za stalno članstvo u Evroligi. Ovakve prozivke nam ne idu na ruku - rekao je Mijailović i potom dodao da država pomaže klubu, te da vređanje sa tribina samo odmaže.

- Šta je sportska politika? Država koja nam pomaže, uvek izvuče deblji kraj. Ne treba da se time bavimo, treba da se bavimo sportskim stvarima, da uđemo u Evroligu i da dobijemo kompenzaciju za TV prava, mi ih sada ne dobijamo. A sa tribina ne vređaju svi, već jedan deo navijača. I to čine 14-15 godina. Meni je jako važno da to razdvojimo. Uprava KK Partizan ne podržava vređanje bilo koga, a posebno ne predsednika. Ne znam kako uvek dođemo do njega, koji je najviša funkcija u sistemu? Mi smo deo sistema, mali šraf koji je doneo mnogo sreće ovo narodu, isto kao i Crvena zvezda.

bONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading