SPORTSKI DIREKTOR PARTIZANA MRZI TAKMIČENJE IZ KOG JE STIGAO ZVEZDIN IGRAČ! "Ne vidim zašto košarkaši idu tamo!"

Autor:

Sport

04.02.2024

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kontaktirao sam igrače i to je bila katastrofa"

SPORTSKI DIREKTOR PARTIZANA MRZI TAKMIČENJE IZ KOG JE STIGAO ZVEZDIN IGRAČ! "Ne vidim zašto košarkaši idu tamo!"

Foto: Starsport

Sportski direktor Partizana Zoran Savić je nedavno dao intervju za "BasketNews", a nakon što je govorio o "A" licenci za crno-bele, dotakao se i NBA lige i generalno košarke u Americi.

Bio je posebno jasan po pitanju tamošnje razvojne lige, odakle je nedavno u Crvenu zvezdu pristigao Džavonte Smart, a evidentno je da mu je potreban period adaptacije.

Republika

Foto: Starsport

Džavonte Smart

Mrzim da gledam Razvojnu ligu! Pre dovođenja igrača, gledam igrače iz njihove poslednje dve sezone. Oni koji su igrali dve godine u Razvojnoj ligi u prve dve profesionalne sezone i oni koji su prethodno igrali četiri godine u NCAA, fizički, potpuno su različiti igrači. U NCAA dosta rade individualno, kako na razvoju veština, tako i na telu. Dok se u Razvojnoj ligi uglavnom igraju. Za velike igrače, prisustvo u Razvojnoj ligi je strašno. Ne vidim zašto igrači žele da idu tamo. Misle da se približavaju NBA, ali svaki NBA tim ima skaute u Beogradu. Generalni direktori dolaze iz NBA i misle da je bolje igrati u Evropi ili Evroligi nego potpisivati dvosmerne ugovore i igrati džabe u NBA - rekao je Savić.

Otkrio je i da je Partizan letos hteo da dovede nekog iz Razvojne lige.

Prošlog leta sam kontaktirao igrače tri, četiri tima Razvojne lige i to je bila katastrofa. Nisu imali pojma o Evropi. Čak se i njihovi agenti plaše da ih ponude evropskim timovima u junu, kako ne bi izgubili posao. Zato igrači više vole da sačekaju da se završe predsezonski kampovi u NBA, sačekaju rezove, možda onda odluče da dođu u Evropu. Iako mnogi i dalje idu u Razvojnu ligu. Pritom, ne govorimo o igračima od 23, već onima koji imaju 25 ili 26 godina, koji nisu igrali u NBA šest godina. A osećaju se kao NBA igrači. Ti dvogodišnji ugovori im nisu pomogli da postanu bolji - dodao je Savić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Bobo

24.02.2024 18:44

Ma koliko pisali o Savicu i Zvezdi,cini mi se da je on vise crveno-beli nego obrnuto?Mozda otuda i smusena igra Partizana u poslednji susretima.To vazi i za Vazuru u FK,pa ce Zvezda zahvaljujuci njemu i jos po nekom,verovatno biti prva i ove sezone!?