SKANDAL U NBA! Jokić je PREVAREN! Najbolji drug mu OKRENUO leđa!

Autor:

Sport

05.03.2024

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatna odluka čelnika najbolje lige na svetu.

SKANDAL U NBA! Jokić je PREVAREN! Najbolji drug mu OKRENUO leđa!

Foto: printscreen/x.com

Posle impresivnog učinka u februaru, mnogi su bili iznenađeni kada srpski centar i prva zvezda Denvera Nikola Jokić, centar nije dobio priznanje za najboljeg igrača meseca u Zapadnoj konferenciji.

Umesto njega, nagrada je otišla košarkašu Dalas Maveriksa, Luki Dončiću. Srbin je ostvario pet tripl-dabl učinaka tokom februara, ali to nije bilo dovoljno da osvoji nagradu.

Na 11 odigranih mečeva u februaru, Denver je ostvario osam pobeda, a Jokić je pet puta zabeležio dvocifren učinak u tri kolone. Njegovi tripl-dablovi protiv Portlanda, Vašingtona, Golden Stejt Voriorsa i Sakramento Kingsa ostavili su dubok utisak.

 

 

Posebno se ističe njegov bilans protiv Trejl Blejzersa, gde je postigao 27 poena, imao 22 skoka i 12 asistencija, kao i protiv "ratnika" kada je postigao 32 poena, uhvatio 16 lopti uz isto toliko asistencija.

Foto: NBA

Luka Dončić i Nikola Jokić

Jokić je pružio impresivne partije, ali priznanje za najboljeg igrača meseca otišlo je u ruke Luke Dončića, čiji je prosečan učinak u februaru iznosio 33,4 poena, 9.6 skokova i 10,3 asistencije, dok je njegov tim ostvario skor 8-3.

Iako su veliki prijatelji Slovenac i Srbin, što su pokazali i tokom Ol Stara u Indijanapolisu, Dončić je mirno prihvatio odluku NBA čelnika da njega proglase za najboljeg, uprkos činjenici da su brojke bile na strani "Džokera".

U istom periodu, najbolji igrač Istočne konferencije bio je Džejson Tejtum iz Bostona, čiji je učinak takođe bio impresivan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading