NURKIĆ POSTAVIO ISTORIJU FRANŠIZE! Bosanska "ZVER" se RAZGOROPADILA!

Autor:

Sport

04.03.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fantastična partija centra Sansa.

NURKIĆ POSTAVIO ISTORIJU FRANŠIZE! Bosanska "ZVER" se RAZGOROPADILA!

Foto: Profimedia

Jusuf Nurkić i Drejmond Grin

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Jusuf Nurkić, postao je apsolutni rekorder NBA franšize Finiks Sansa po broju skokova na jednoj utakmici. U porazu od Oklahome sa rezultatom 118:110, centar iz Tuzle je ostvario impresivnih 31 skok, obarajući rekord koji je prethodno držao Tajson Čendler sa 27 skokova ostvarenih 2016. godine.

Nurkićeva sjajna partija nije bila dovoljna da pomogne Sansima da zabeleže pobedu protiv Oklahome, iako je uz 31 skok dodao i 14 poena. Ipak, ova izvanredna statistika pokazuje koliki uticaj može imati na utakmicu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Jusuf Nurkić i Bogdan Bogdanović


Zanimljivo je napomenuti da je Nurkić postao prvi igrač od 2010. godine koji je na jednom meču imao 30+ skokova, a isti učinak pre 14 godina ostvario je Kevin Lav. Ovo dodatno naglašava retkost takvog dostignuća u NBA ligi.

Maestralni Šai Gildžus-Aleksander bio je ključni igrač za Oklahoma Tanderse na ovoj utakmici, postigavši impresivnih 35 poena i predvodeći svoj tim do trijumfa. Ovaj rezultat zadržao je Oklahomu na liderskoj poziciji na Zapadu sa skorom 42-18, dok se Finiks trenutno nalazi na sedmom mestu sa skorom 35-26.

Jusuf Nurkić je svojom izvanrednom igrom oborio rekord Finiksa po broju skokova na jednoj utakmici, ali i pored toga, njegov tim nije uspeo da ostvari pobedu protiv sjajne Oklahome. Ipak, ovaj podatak jasno pokazuje koliko je Nurkić važan igrač za Sanse.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading