Rio Tinto odgovara na lažne i obmanjujuće objave na Instagramu

Autor:

Vesti

04.03.2024

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rio Tinto snažno odbacuje neosnovane tvrdnje iznete u postu i optužbe koje povezuju kompaniju sa smrću životinja.

Rio Tinto odgovara na lažne i obmanjujuće objave na Instagramu

Foto: Promo

Objava na Instagramu Jelene Stupljanin koja tvrdi da je Rio Tinto odgovoran za trovanje dva jelena i jednog laneta, u dolini Jadra, je neistinita i njom se ponavljaju lažne optužbe iznete pre više od dve godine.

Ista fotografija je bila predmet sličnih lažnih vesti 2021. godine. Zapisnik o inspekcijskom nadzoru veterinarskog inspektora koji je tada izvršen kako bi se utvrdile činjenice, kao uzrok štete za uginuće divljači - srne, navodi saobraćaj.

Rio Tinto snažno odbacuje neosnovane tvrdnje iznete u postu i optužbe koje povezuju kompaniju sa smrću životinja. Objava je deo kontinuirane kampanje napada na reputaciju kompanije korišćenjem zlonamernih i neutemeljenih optužbi.

Rio Tinto poziva gospođu Stupljanin da se upozna sa svim aspektima projekta putem javno dostupnih informacija na našoj internet stranici. Takođe smo dostupni da odgovorimo na sva legitimna pitanja koja bi ona mogla da ima.

Podsetimo, ona je na Instagramu objavila fotografiju uginulih životinja uz opis:

"U dolini Jadra, pre neki dan, pronađene su 4 mrtve srne i jedan mladi srndać, svi uginuli jer su pili vodu iz barica stvorenih oko istraživačkih bušotina postavljenih od strane Rio Tinta.

- Oni su prve žrtve traženja litijuma na ovoj plodnoj zemlji.

- Rio Tinto nije otišao.

- Nije većina ljudi prodala svoje kuće. Naprotiv.

- Iskopavanje litijuma nije "jedini način kako Srbija može da bude bogata".

- Ovaj post neće pomoći da se Rio Tinto spreči u daljem radu, ali prateći aktiviste iz Loznice i Gornjih Nedeljica, vidim da nemaju velike mogućnosti da se istina čuje i ovaj post je solidarnost u ovoj borbi samo da se makar čuje istina."

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading