SMETNJA SAM ZA ONE KOJI HOĆE DA NAS KOLONIZUJU, ALI MI REZERVNU OTADŽBINU NEMAMO: Vučić dan posle istorijske sednice u UN

Autor:

Vesti

09.02.2024

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neću da služim nikome, ni u Briselu niti bilo kojoj drugoj zemlji, već samo svojoj zemlji i svom narodu.

SMETNJA SAM ZA ONE KOJI HOĆE DA NAS KOLONIZUJU, ALI MI REZERVNU OTADŽBINU NEMAMO: Vučić dan posle istorijske sednice u UN

Foto: Pink

Moj posao je da se borim za svoju zemlju, za našu Srbiju, rezervnu otadžbinu nemamo. Ponosan sam na to što smo dali sve od sebe. I borićemo se za svoj narod na Kosovu i Metohiji i bićemo uz njih. Nikada Srbija svoj narod na Kosovu i Metohiji neće ostaviti i nikada se svoje zemlje neće odreći.

Ovu poruku napisao je ranije danas predsednik Aleksandar Vučić na Instagramu, dan posle istorijske sednice Saveta bezbednosti UN u Njujorku.

Kako je potom naveo u TV uključenju iz Njujorka, nakon susreta sa generalnim sekretarom UN Antonijom Guteresom, ponosan je na činjenicu da predstavlja smetnju onima koji bi da kolonizuju Srbiju i koji bi da drugi odlučuju u ime Srbije.

Videćemo reakcije na poruku Amerike

Predsednik Vučić izjavio je da će se sada videti kako će, posle najnovijih poruka Sjedinjenih Američkih Država, vezano za ukidanje dinara, Priština da reaguje.
- Mi analiziramo ono što su predstavnici više zemalja govorili, čini mi se, da je moj utisak, ono što sam u četvrtak uveče rekao, bio ispravan, tako da videćemo sad dalje, videćemo posle najnovijih poruka gde Amerikanci traže odlaganje od četiri meseca da li će na to Priština da reaguje. Mislim da te stvari nisu nevažne - rekao je Vučić.

OLAJAVALI NAS

- Ponosan sam na to što neću da vodim njihovu politiku, već vodim srpsku politiku. Srpska politika je budućnost Srbije - izjavio je, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše tvrdnje opozicije da poslednja rezolucija Evropskog parlamenta nije usmerena protiv srpskog naroda, već protiv njega.

On je naglasio da tom rezolucijom njemu ništa nisu uradili, a da je opozicija u Evropskom parlamentu, kako je rekao, olajavala svoju zemlju i uništavala njen imidž:

- Kao predsednik Srbije, služiću interesima svog naroda, nikome i nikada nikom drugom. A što se njih tiče, mislim da su ovim što su radili u Strazburu sve pokazali. Znate, oni su tražili zaustavljanje finansiranja Srbije, zaustavljanje izgradnje pruga i puteva po Srbiji. Zbog svojih jeftinih partijskih i ličnih interesa. Nikada to ne bih uradio svojoj zemlji. Nikada to nisam uradio i nikada to neću da uradim. I to pravi ogromnu razliku između nas.

Kako je rekao, veruje da opozicija u Strazburu nije radila ništa časno.

- Kako god okrenete, nisu radili ništa časno i dobro za našu zemlju, a ovi drugi, iz Evrope, oni su radili svoj posao - rekao je Vučić.

Predsednik je takođe naveo da Srbija s Briselom ima onoliko korektne odnose koliko su potrebni, da on sa svima razgovara i poručio je da se Srbija nalazi na evropskom putu, iako se mnogi iz Evrope i srpske opozicije zdušno bore da joj se uvedu sankcije.

- I oni iz opozicije i mnogi iz Evrope. Zato što ne žele Srbiju snažnu i jaku, posebno im se ne dopada snažna srpska privreda - izjavio je Vučić.

O sastanku sa Guteresom

Republika

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Aleksandar Vučić i Antonio Guteres

Vučić je poručio da je imao dobar sastanak sa generalnim sekretarom UN Antonijom Guteresom:
- Analizirali smo sednicu Saveta bezbednosti i razgovarali o situaciji u regionu, postigli smo visok stepen saglasnosti po mnogim pitanjima i naučio sam mnoge stvari o kretanjima u svetu.
Ponovio je i da je sednica SB bila važna:
- Videlo se u kakvoj smo situaciji zbog ponašanja Prištine, mogli smo da vidimo da je 12 ili 13 od 15 članica SB nedvosmisleno izrazilo neslaganje zbog Kurtijeve odluke oko dinara, to su važne poruke.

VEČNA SRAMOTA

On je dodao da bi dobio Nobelovu nagradu za mir samo kad bi priznao nezavisno Kosovo i da kaže da Srbija uvodi sankcije Rusiji, ali ističe da je njegova vizija Srbija u budućnosti:

- Moja vizija je šta je to što možemo da uradimo za EXPO i zato pozivam ljude da se mi vratimo na naš posao. I da brinemo o tome šta mi možemo da uradimo za svoju zemlju. I da vam pošteno kažem, baš me briga za sve druge - poručio je Vučić.

On je istakao da neće da služi nikome, ni u Briselu, niti bilo kojoj drugoj zemlji, već samo svojoj zemlji i svom narodu.

Ponovio je i da rezolucije Evropskog parlamenta dođu i prođu, ali da će sramota opozicije ostati večna i naglasio da njihov kolonijalni i podanički pristup nikada ne može da pobedi slobodarski duh i slobodarski pristup.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (18)

Loading
Teona

09.02.2024 19:43

Nemamo drugu drzavu i to Vučić zna i zato se lavovski bori. Samo napred svaka cast

Jana

09.02.2024 21:02

Ovo je predsednik koji je dostojan Srbije i srbskog naroda.

Ozi

09.02.2024 21:03

Konačno imamo predsednika kojipo svaku cenu zastupa interese Srbije.

Jasna

09.02.2024 21:05

Opozicija srbije je naše crno ispod nokta, gde god se nalazili gledaju kako da srbiju predstave u najgorem mogućem svetlu.