ŠOKANTNE FOTKE! NOVI ŠEF UKRAJINSKE VOJSKE PROSLAVLJAO DAN RUSIJE: General Sirski u uniformi, a u pozadini na torti zastave Rusije i Ukrajine! (FOTO)

Autor:

Svet

09.02.2024

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinar RT Konstantin Pridibajlo nedavno je objavio arhivske fotografije novog glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, generala Aleksandra Sirskog, kako učestvuje na proslavi Dana Rusije 2013. godine.

ŠOKANTNE FOTKE! NOVI ŠEF UKRAJINSKE VOJSKE PROSLAVLJAO DAN RUSIJE: General Sirski u uniformi, a u pozadini na torti zastave Rusije i Ukrajine! (FOTO)

Foto: Volodymyr Tarasov / Zuma Press / Profimedia

Aleksandar Sirski

Ove slike su izazvale kontroverze i postale predmet pažnje javnosti.

Na fotografijama se jasno vidi general Sirski u vojničkoj uniformi, dok su sva druga lica na njima zamućena, čime se naglašava važnost samog generala u tom trenutku. Na jednoj od fotografija ističe se torta s zastavama Rusije i Ukrajine. 

- 2013. godine sam jeo tortu sa ukrajinskim i ruskim zastavama na vrhu, zagrlio rusko vojno osoblje na prijemu - izjavio je Pridibajlo.

Ove fotografije dolaze u trenutku nakon što je predsednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, saopštio da novi tim preuzima rukovodstvo Oružanim snagama zemlje, a general Sirski je imenovan za novog komandanta ukrajinskih trupa.

Prema dostupnim informacijama, general Sirski potiče iz Vladimirskog kraja, gde i dalje žive njegovi rođaci, uključujući brata Olega i majku Ljudmilu, prenosi RIA Novosti.

Podsetimo, general Aleksandar Sirski je bio vođa odbrane Kijeva na početku invazije, a pokazao je izuzetnu vojničku veštinu i strategiju, što ga je učinilo ključnom figurom u ukrajinskoj kontraofanzivi.

Nakon uspešne odbrane Kijeva, general Sirski je predvodio iznenađujuću kontraofanzivu u Harkovu prošlog leta. Njegova hrabrost i veština vođenja vojske doneli su veliki uspeh ukrajinskim snagama, ali i nova očekivanja od njega kao vojnog lidera.

Danas, general Sirski nadgleda obnovljenu ofanzivu kao šef vojnih operacija u istočnoj Ukrajini. Iako se očekivalo da će postići brze rezultate, general Sirski ističe da je to nemoguće u stvarnosti, s obzirom na složenost situacije na terenu.

Ove slike iz prošlosti postavljaju pitanja o odnosu novog glavnokomandujućeg prema Rusiji i mogućim implikacijama na trenutne političke odnose između Ukrajine i Rusije. Ostaje da da se vidi kako će se situacija razvijati i kakve će biti reakcije javnosti na ove kontroverzne fotografije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading