VUČIĆ USRED NJUJORKA UKAZAO NA LICEMERJE ONIH KOJI NAORUŽAVAJU VOJSKU LAŽNE DRŽAVE: Na KiM se gazi i narušava suverenitet Republike Srbije

Autor:

Vesti

08.02.2024

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je istakao da postavlja pitanje po kojem međunarodno pravnom dokumentu, pored Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i Povelje Ujedinjenih nacija, mogu da postoje bilo koje druge oružane formacije na Kosovu i Metohiji.

VUČIĆ USRED NJUJORKA UKAZAO NA LICEMERJE ONIH KOJI NAORUŽAVAJU VOJSKU LAŽNE DRŽAVE: Na KiM se gazi i narušava suverenitet Republike Srbije

Foto: Tanjug/STR

Vanredna sednica Saveta bezbednosti UN o stanju na Kosovu i Metohiji, zakazana na zahtev Srbije, počela je u 21 čas. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ukazao je na naoružavanje lažne države, naglašavajući da postoji ozbiljna eskalacija terora protiv srpskog stanovništva, uključujući fizičke napade na Srbe i napade na imovinu Srpske pravoslavne crkve.

Vučić je istakao da postavlja pitanje po kojem međunarodno pravnom dokumentu, pored Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i Povelje Ujedinjenih nacija, mogu da postoje bilo koje druge oružane formacije na Kosovu i Metohiji. Takođe, postavio je pitanje po kom dokumentu se dostavlja oružje tim ilegalnim oružanim formacijama Albanaca.

Vučić je naglasio da se gazi i narušava suverenitet Republike Srbije na Kosovu i Metohiji, koji je eksplicitno garantovan Rezolucijom 1244 i Poveljom Ujedinjenih nacija. Istakao je intenziviranje terora protiv srpskog stanovništva, uključujući fizičke napade na Srbe i napade na njihovu imovinu i privatnu imovinu Srpske pravoslavne crkve.

Vučić je istakao da višemesečna nastojanja Beograda da se u saradnji sa međunarodnom zajednicom nađe rešenje za problem na Kosovu i Metohiji nisu urodila plodom. Naglasio je da, i pored označavanja Prištine kao isključivog krivca za eskalaciju, Priština se suštinski nije suočila sa ozbiljnim posledicama svog delovanja.

Sednica Saveta bezbednosti UN o stanju na Kosovu i Metohiji, na zahtev Srbije, započela je sa jasnim naglaskom predsednika Srbije Aleksandra Vučića na naoružavanje lažne države, intenziviranje terora protiv srpskog stanovništva i neuspeh nastojanja Beograda za rešenje problema na Kosovu i Metohiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (34)

Loading
Tijana

08.02.2024 21:58

Tako je, samo oštro i samouvereno odbrani svoj narod!

Sa

08.02.2024 21:59

Pritisak nad nasim narodom na KiM je sve veci valjda ce UN konacno reagovati

Teona

08.02.2024 22:00

Sve neka pomene i napad na decu na tebe. Neka se zna kroz sta prolazimo i kakav monstrum je kurti

Tijana

08.02.2024 22:00

Upadi u imovinu tj Srpsku svojinu kao da je njihovo sve govori koliko se bahate'.