VUČIĆ JE NA SB UN POMENUO EKSTREMISTU KOJI JE PUCAO NA SRPSKO DETE (11): On je sada na slobodi, sudi mu se za delo kao kada bacate petarde

Autor:

Vesti

08.02.2024

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanredna sednica Saveta bezbednosti UN o situaciji na Kosovu i Metohiji

VUČIĆ JE NA SB UN POMENUO EKSTREMISTU KOJI JE PUCAO NA SRPSKO DETE (11): On je sada na slobodi, sudi mu se za delo kao kada bacate petarde

Foto: Instagram, Kosovoonline


Večeras se održava vanredna sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvećena situaciji na Kosovu i Metohiji. Glavni govornik na sednici je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je izrazio duboku zahvalnost zbog sazivanja ove sednice Saveta bezbednosti UN.


Teški život Srba na Kosovu i Metohiji

Jedna od glavnih tema obraćanja predsednika Vučića bila je teška situacija u kojoj se nalaze Srbi na Kosovu i Metohiji. On je istakao da kosovski režim masovno privodi Srbe-povratnike pod lažnim optužbama za navodni ratni zločin. Posebno je istakao slučaj pripadnika ilegalne tzv. Kosovske bezbednosne snage Azema Kurtaja, koji je upucao 11-godišnjeg Stefana Stojanovića i njegovog rođaka Miloša, te se sada brani sa slobode.

- U kontekstu te tzv. vladavine prava dozvolite mi da ukažem na još jedan primer. Kosovski režim masovno privodi Srbe - povratnike pod lažnim optužbama za navodni ratni zločin, te je donelo odluku da je pripadnik ilegalne tzv KSB Azem Kurtaj, koji je na Badnje veče 2023. godine iz službenog vatrenog oružja upucao Stefana Stojanovića,11 godina starog, i njegovog rođaka Miloša, sada slobodan čovek i brani se sa slobode, ali ne za pokušaj ubistva deteta, već za delo koje je ekvivalentno izazivanju opšte opasnosti, kao kad neko baca petarde za Novu godinu - kazao je Vučić.


Primer nepravde i nedostatka vladavine prava

Predsednik Vučić je u svom govoru istakao ovaj slučaj kao primer nedostatka pravde i vladavine prava na Kosovu i Metohiji. Kurtaj je oslobođen optužbi za pokušaj ubistva deteta, ali se suočava sa optužbom koja je ekvivalentna izazivanju opšte opasnosti, poput bacanja petardi za Novu godinu.


U zaključku svog obraćanja, predsednik Vučić je izrazio nadu da će sednica Saveta bezbednosti UN doprineti rešavanju problema na Kosovu i Metohiji. Naglasio je važnost poštovanja ljudskih prava i vladavine prava kako bi se osigurala sigurnost i stabilnost za sve građane na ovom području.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (30)

Loading
šakota

08.02.2024 22:00

Nece zapad da grdi svoje cedo, oni teze da svu krivicu svale na Srbiju

Ivana

08.02.2024 22:01

Drago mi je što je predsednik i ovo spomenuo.

Varga

08.02.2024 22:01

Da se ime i lice tog zlikovca nikad ne zaboravi. Monstrum za kojeg je srpska opozicija opet našla alibi jer su nekako opravdali da je za pokušaj ubistva deteta nekako Vučić kriv.

Kristina

08.02.2024 22:01

Taj zločinac je ostao nekažnjen.