BRITANCI PRIZNALI: Čak i oni znaju da su Kosovo i Metohija Srbija (FOTO)

Autor:

Vesti

05.02.2024

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pitanje da li je ova nezvanična karta rezultat greške ili je možda posledica nečijeg poštovanja međunarodnog prava ostaje otvoreno

BRITANCI PRIZNALI: Čak i oni znaju da su Kosovo i Metohija Srbija (FOTO)

Foto: Shutterstock

Zastava Srbije

Današnji članak objavljen na britanskom mediju "Dejli mejl" izazvao je pažnju javnosti zbog nezvanične karte Evrope na kojoj se jasno vidi da su Kosovo i Metohija prikazani kao deo teritorije Srbije. Ova neobična ilustracija se pojavila u kontekstu poređenja vojne moći NATO zemalja i Ruske Federacije, gde su zemlje NATO-a označene plavom bojom, neutralne zemlje belom, a Rusija crvenom bojom. Srbija, zbog svoje vojne neutralnosti, predstavljena je belom bojom, ali je zanimljivo primetiti da je na ovoj karti prikazana sa Kosovom i Metohijom u svom sastavu.

Republika

Foto: Printscreen Dejli Mejl

Deo karte koju je Dejli mejl objavio

Ova situacija izazvala je različite reakcije, posebno zbog neslaganja sa zvaničnom politikom Velike Britanije koja podržava nezavisnost tzv. Kosova. Pitanje da li je ova nezvanična karta rezultat greške ili je možda posledica nečijeg poštovanja međunarodnog prava ostaje otvoreno.

Pored nezvanične karte, članak je takođe analizirao trenutnu geopolitičku situaciju, pri čemu je istaknuto da "vreme sada radi za Putina". Naglašeno je da bi sledeća meta Rusije mogla biti neka od zemalja članica NATO-a, što dodatno pojačava tenzije u međunarodnim odnosima, prenosi Hajp TV.

Situacija sa nezvaničnom mapom Evrope izazvala je pažnju javnosti i pokrenula pitanja o političkim stavovima i međunarodnim odnosima. Ostaje da se vidi da li će se ova neobična pojava dodatno komentarisati i razmatrati u medijima i političkim krugovima.

Slika cele karte, kao i tekst o poređenju snage NATO-a i Rusije dostupni su OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading