SVE ZA "AMERIČKI SAN"! Srbin se odrekao MILIONA da bi ostao u NBA?!

Autor:

Sport

03.03.2024

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li će mu se isplatiti?

SVE ZA "AMERIČKI SAN"! Srbin se odrekao MILIONA da bi ostao u NBA?!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Aleksej Pokuševski

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski, koji trenutno nastupa za Šarlot Hornetse, nedavno je dobio otkaz u Oklahomi. S obzirom da poput svog kolege, Vase Micića, nije dobijao pravu šansu u Tanderima, rešio je da pokuša da se pronađe u "stršljenovima". 

Ipak, malo ljudi je svesno kakav je novac Aleksej izgubio otkazom u Oklahomi. Naime, ostao je bez unosnog ugovora koji je bio vredan 5.009.633 dolara. Naravno, to su iskoristili u Šarlotu, gde su mu ponudili znatno manju svotu novca, negde oko 565.176 dolara, što je minimalac koji mu pripada po skali za jednog igrača četvrte godine u NBA ligi.

Foto: Tanjug/AP

Aleksej Pokuševski

U svakom slučaju, u Hornetsima je pronašao nešto što mu je bilo preko potrebno za dalji razvoj karijere, a to je minutaža. U Tanderima nije mogao da pokaže sav svoj talenat, a nikako se ne može odoleti utisku da u mnogome podseća na najpopularnije igrače lige trenutno, s obzirom na svoju mršavu fizionomiju i dobru pokretljivost sa 213 centimetara visine. 

Kao nekakav prototip Vembanjame, ili Četa Homgrina, deluje da je mogao zavredeti mnogo više prostora, ali je Šarlot to odmah prepoznao, tako da je manjak "love" nadomestio vremenom na terenu, makar u G ligi. 

Odlučili su da ga pošalju u razvojni tim Grinsboro Svarm, gde bi sticao minutažu i rutinu za narednu sezonu, a da nije zaboravio košarku pokazuje statistika.

Aleksej Pokuševski je već u prvom meču dobio preko potrebne minute i zabeležio solidnu partiju za 33 minuta koliko je bio na parketu. Dao je veliki doprinos u pobedi nad Delaverom - 107:105. Srpski košarkaš postigao je 16 poena, a usput je podelio osam asistencija i uhvatio četiri lopte.

Verovatno je da bi u čak i u Evropi dobio veći novac, ali deluje da je mladi Aleksej igrač za "američk san".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading