ŠOK U NBA LIGI: Srbin ostao BEZ kluba!

Autor:

Sport

23.02.2024

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao grom iz vedra neba!

ŠOK U NBA LIGI: Srbin ostao BEZ kluba!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Aleksej Pokuševski na utakmici Oklahoma - Denver

Aleksej Pokuševski otpušten iz Oklahoma Siti Tandera

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski dobio je otkaz u NBA ligi, pošto su ga Oklahoma Siti Tanderi otpustili i sada je bez kluba. Do ovoga je došlo posle skoro četiri godine provedene u ovom klubu, gde je draftovan kao 17. pik 2020. Međutim, iako je imao priliku da pokaže svoj talenat, Pokuševski se nije uspeo istaći u dresu Oklahome.

Neuspeh u dresu "Gromova"


U prve dve sezone Pokuševski je dobio priliku da igra, ali ove gotovo da nije imao kada da pokaže svoje veštine na terenu. Sa samo 10 odigranih utakmica ove sezone, beležio je prosečno 1,2 poena i 1 skok po meču. Iako je za 150 odigranih utakmica u Oklahomi imao solidan prosek od 7,5 poena i 4,7 skokova, očigledno je da nešto nije išlo kako treba.

Budućnost u NBA ligi ili povratak u Evropu?

Ostaje da se vidi da li će Aleksej Pokuševski ostati u NBA ligi ili će se vratiti u Evropu. Ovaj mladi košarkaš ima potencijal, ali mu trenutno nije išlo u "Gromovima". Možda mu promena sredine donese novu priliku da pokaže svoj talenat i doprinese timu na pravi način.

Šta je sledeće za Alekseja Pokuševskog?

Nakon što je dobio otkaz u Oklahoma Siti Tanderima, javnost sa nestrpljenjem očekuje da vidi gde će nastaviti svoju karijeru Aleksej Pokuševski. Da li će nastaviti putem u NBA ligi ili će se vratiti u Evropu, ostaje da se vidi. Podsetimo, Oklahoma je već pustila Vasilija Micića pri trejdu sa Šarlot Hornetsima, te se čini kao da su se u poslednje vreme "nameračili" da se reše Srba.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading