PARTIZAN SLAVIO U REKORDNOJ VEČERI U ARENI! Cedevita Olimpija izgubila NBA triler sa više od 200 poena!

Autor:

Sport

03.03.2024

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana pobedili su ekipu Cedevita Olimpije u Areni sa 110:102 posle trilera u 21. kolu AdmiralBet ABA lige.

PARTIZAN SLAVIO U REKORDNOJ VEČERI U ARENI! Cedevita Olimpija izgubila NBA triler sa više od 200 poena!

Foto: Starsport

Neverovatan meč koji se završio pobedom domaćina odigrali su Partizan i Cedevita Olimpija u Areni.

KK PARTIZAN - KK CEDEVITA OLIMPIJA 110:102

(42:24, 28:33, 17:20, 23:25)

 

Republika

Foto: Starsport

Partizan - Cedevita Olimpija

Crno-beli su posle prvog poluvremena postavili dva rekorda u AdmiralBet ABA ligi. Naime, izabranici Željka Obradovića postigli su najveći broj poena za poluvreme ikada - 70,

a takođe su i ubacili drugi najviši broj poena za četvrtinu u istoriji regionalnog takmičenja - 42. Na drugoj strani Cedevita Olimpija je imala izvrstan odgovor i ni u jednom trenutku
nije posustala. U životu su je održavali izvrsni Dragić i Stjuart sa 22 i 18 poena, a važnu rolu imali su na momente i Omić, Blažič i Šaškov.

 

Međutim, još po jedna izvrsna rola Anđušića i Avramovića bila je dovoljna Partizanu da upiše veoma bitnu pobedu u borbi za vrh regionalne lige. Njih dvojica su upisali kombinovano 40 poena, a veliki deo toga došao je u prvom poluvremenu. Posle ovog trijumfa, crno-beli imaju veći broj pobeda od Ljubljančana, ali i bolji međusobni skor, što im svakako olakšava nastavak takmičenja.

 

Standings provided by Sofascore

 

TOK MEČA

KRAJ UTAKMICE

ČETVRTA ČETVRTINA

Gosti jednostavno ne žele da odustanu. Predvođeni Blažičem i Dragićem drže rezultatski priključak kroz ceo period iako je Partizan prebacio brojku od 100 poena. Kaboklo je pogodio jednu tešku trojku i činilo se da je sve gotovo kada su crno-beli ponovo imali dvocifrenu prednost, ali su ubrzo jeftinim greškama ponovo dozvolili Cedevita Olimpiji da priđe na jedan posed na minut do kraja. Međutim, nisu uspeli da do kraja iskoriste poklon koji im je "nudio" Partizan, pa su na kraju crno-beli slavili sa 110:102.

 

TREĆA ČETVRTINA

Treba odati priznanje i gostima koji nisu posustali i prišli su na jednocifren zaostatak u jednom momentu. Predvodio ih je sjajni Šaškov sa tri trojke, a Dragić i Stjuart su najefikasniji u redovima "Zmajčeka". Međutim, prednost koju su crno-beli stekli u prvoj četvrtini i dalje koliko-toliko održavaju i sa +10 ulaze u poslednji kvartal.

DRUGA ČETVRTINA

 

 

Partizan igra na izuzetno visokom nivou, ali ništa lošija nije ni Cedevita Olimpija koja uspeva nekako da se održava u životu, mada su joj veliki problem slobodna bacanja. Crno-beli su odigrali izuzetnu odbranu i naterali goste na mnoge greške, ali zaista gledamo u Areni meč koji je nalik na one u Americi. Posle prvog poluvremena koje je obilovalo sjajnim potezima crno-beli vode sa čak 70:57.

PRVA ČETVRTINA

Razigrao se Kevin Panter koji je imao već devet poena u uvodna četiri minuta. Danilo Anđušić i Aleksa Avramović su mu se pridružili sa 11, odnosno 12 poena. Partizan je odigrao "atomsku" košarku u prvoj deonici posle koje vodi sa 42:24. Ovo je drugi najveći broj poena neke ekipe u prvoj četvrtini ikada.

POČEO JE MEČ

PRE UTAKMICE

18:00 - Meč počinje za tačno 45 minuta.

17:45 - Podsetimo, košarkaši Partizana biće danas oslabljeni neigranjem Nanelija, Jaramaza i Vukčevića.

UVOD

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana na poslednjem meču

Košarkaši Partizana savladali su u četvrtak Efes u 27. kolu Evrolige, ali vremena za odmor nema. Izabranici Želja Obradovića dočekuju Cedevita Olimpiju u 21. kolu AdmiralBet ABA lige (18.45), što će biti direktna borba za plasman pred plej-of. Naime, crno-beli i "zmajevi" su na trećoj i četvrtoj pozici sa skorom 14-6, a kako je domaćin slavio u Ljubljani sa 95:91 jasno je da srpski tim mora da ide i na pobedu i na koš-razliku da za svaki slučaj obezbedi sebi mesto ispred ako posle regularnog dela budu sa stim brojem pobeda i poraza.

Svestan je i trener Željko Obradović situacije i činjenice da su poraženi od istog rivala u prvom delu sezone, ali veruje da sada mogu da se revanširaju.

- Protivnik su sa nekim stvarima koje su veoma bitne, sa novim trenerom i sa novim igračima. Na nama je da probamo da nastavimo na način na koji smo igrali poslednju utakmicu, sa velikom borbenošću i sa željom da uđemo u seriju dobrih rezultata. Džejms Naneli i Ognjen Jaramaz i Tristan Vukčević nisu trenirali tako da su njih trojica bili van tima na treningu, svi ostali su u redu - rekao je Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading