SKOK KOŠARKAŠA SRBIJE NA FIBA RANG-LISTI! Pogurale nas pobede u kvalifikacijama!

Autor: M. M.

Sport

01.03.2024

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" su košarkaški krem.

SKOK KOŠARKAŠA SRBIJE NA FIBA RANG-LISTI! Pogurale nas pobede u kvalifikacijama!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je značajan uspeh u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2025. godine, ostvarivši pobede protiv Finske i Gruzije. Ovi trijumfi su im doneli skok na FIBA rang-Polisti za jedno mesto, pa sada zauzimaju četvrto mesto.

Na prvom mestu rang liste i dalje se nalazi selekcija Sjedinjenih Američkih Država, dok su iza njih Španija i aktuelni svetski šampion Nemačka zadržali drugu, odnosno treću poziciju.

Srbija se sada nalazi ispred reprezentacija poput Australije, Letonije, Kanade, Argentine, Francuske i Litvanije, čime je još jednom potvrdila svoj status među najboljim košarkaškim timovima na svetu.

Izabranici Svetislava Pešića se u jesen suočavaju sa novim izazovima u kvalifikacijama, a već 21. i 24. novembra igraju mečeve sa Danskom. Ovi susreti pružaju priliku Srbiji da obezbedi plasman na Evrobasket. Ipak, najveći fokus u narednom periodu svakako će biti Olimpijske igre. Srbija završni turnir igra u Lilu, a prethodno ćemo na žrebu saznati rivale u grupi. Prethodno, biće zanimljivo videti kakvim će sastavom raspolagati selektor Svetislav Kari Pešić. Najviše pažnje izaziva pitanje da li će Nikola Jokić, jedan od najboljih košarkaša današnjice, biti na njegovom spisku.

Iza Srbije, na FIBA rang listi, nalaze se i druge reprezentacije sa prostora Balkana. Slovenija se zadržala na 11. mestu, Crna Gora je i dalje na 17. poziciji, dok je Grčka na 14. mestu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading